mandag den 6. maj 2013

Børnebøger #2

I dette blog-tema vil jeg komme med anmeldelser af aktuelle børnebøger. Til inspiration til de små.


Simon skal snart i nulte klasse. Det glæder han sig til. Men lidt nervøs er han også.
Der er så meget nyt: bogstaver og tal, nye kammerater, en stor skole han slet ikke kender.
Men far og mor hjælper ham med at blive skoleklar. Og heldigvis er der også en sød lærer i den klasse, Simon skal gå i.
Så mon ikke det går?

Forfatter Peter Gotthardt
Illustrator Mette Kirstine Bak

Bogen er perfekt til børn der står og skal i skole. Den viser rigtig mange forskellige situationer som børnene kan komme ud for, når de begynder i skole.

Jeg kan især godt lide den lidt moralske indgang der er, samt den lidt fortrøstningsfulde tone som bogen har. Jeg tror helt sikkert rigtig mange børn vil få gav af lige at kigge lidt i denne bog, sammen med mor eller far.

Bogen kan hjælpe dem med ikke at gå helt blindt ind i det, som på dette tidspunkt, også er den største dag i deres liv. Dagen de begynder i nulte.

Samtidig kan de begynde at kigge lidt på bogstaverne og finde ud af hvilke ting de skal bruge for at få den optimale skolestart. Jeg tror det er vigtigt, at man kommunikere rigtig meget med sin børn om hvad der skal til at ske. Og det synes jeg den her bog er helt perfekt til.





Guldager fortælle videre på den populære historie om frække Frøken Ignora

Frøken Ignora bor i et vandtårn, og selv om der er lidt højt til vinduerne, er frøken Ignora godt tilfreds. Frøken Ignora må selv klippe sit hår, og hun har ingen far, men til gengæld kommer katte og kunde fra hele Stridstrup og besøger hende i vandtårnet.

Forfatter Katrine Marie Guldager
Illustrator Charlotte Pardi

Flere historier om Frøken Ignora i vandtårnet, indeholder fem små sjove eventyr som Ignora kommer ud for. Denne gang møder hun oven i købet hendes mor og en ny søster! Hun tager også en tur til Paris med Georg og så vinder hun en million.

Bogen er skøn og underholdende og hvis man i forvejen er fan af Frøken Ignora, så skal man i hvert fald ikke snyde sig selv for disse nye sjove og til tider skøre historier. Frøken Ignora er en anderledes pige, som man næsten ikke kan andet end at holde af, for sin sjove pudsige måde at være på. Jeg kan især godt lide at hun ikke finder sig i alting. Selv en million kan være svær at have med at gøre.

Bogen er rigt illustreret med smukke tegninger, som er en god hjælp til at underbygge teksten, for de børn som selv læser. Det er også en rigtig god oplæsningsbog, hvor børnene samtidig kan blive underholdt af billederne.



Tak til forlaget Carlsen for anmeldereksemplarerne.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig