onsdag den 12. juni 2013

En halv Hannah

En halv Hannah


Forfatter: Louise Roholt
Serie: Sommerfugleserien
Målgruppe: Piger 12-14 år
Genre: Realisme
Udgiver: CarlsenTak til forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret
Se også deres facebookside med konkurrencer og nyheder


Hannah er altid blevet mobbet med sine fregner og sin lyse hud, og hun er vildt genert og usikker. Den første dag i sommerferien fylder hun 13. Det har hun glædet sig til, men glæden er blandet med noget andet, for traditionen tro skal de besøge hendes tvillingesøster, Rebecca, på kirkegården. Rebecca var ikke engang et år, om det lige så godt kunne have været hende? Hun og Rebecca var enæggede, men alligevel var de som dag og nat. Rebecca var frygtløs som lille, og sådan et mod vil Hannah også gerne have. Så turde hun måske vise Mathias fra klassen, at hun er vild med ham? Og pludselig flyver Rebeccas navn ud af munden på hende, da nogle piger på en campingplads spørger, hvad hun hedder...


Jeg synes en halv Hannah er en sød lille historie, med masser af sommer og camping stemning. Hannah er en rigtig sød pige, som har mange naturlige tanker omkring det at have mistet sin tvillingesøster. Hun er helt klart en meget fornuftig pige.

Bogen har en rigtig god moral, og behandler emner som savn, usikkerhed, mobning, selvtillid og det at møde nye venner. Der sniger sig også en smule kærlighed ind i denne bog.

Hannahs forældre er simpelthen også bare fantastisk. Hendes mor er overbeskyttende og hendes far er sjov. Forældrene og Hannah er en hel typisk familie, som er glad for at have hinanden.

Sproget er enkelt og ligetil og understøtter alle de gode moraler bogen har, på en sjov og hyggelig måde. En halv Hannah er en rigtig sommerferie bog, til unge piger. Jeg tror især den vil være guld værd for piger som er optaget af tunge emner, og som kan bruge sommerferien til at få det hele lidt på afstand og se tingene fra et nyt perspektiv. Men selvom det ikke skulle være tilfældet så er det en meget underholdende bog som jeg er sikker på enhver pige mellem 12-14 vil elske.

SHARE:

1 kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig