onsdag den 5. juni 2013

Low Carb lækkerier anmeldelseLow carb lækkerier af Tatjana Albinus, blogger og kogebogsforfatter hos Forlaget Mellemgaard. Tjek hendes Low carb lækkerier blog ud her http://tatjanasmad.blogspot.dk/

Tak til forlaget Mellemgaard for anmeldereksemplaret

Boost din sundhed og få stabilt blodsukker med 88 lækre opskrifter på desserter og bagværk - helt uden mel og sukker.

Low carb lækkerier er en kogebog fyldt med opskrifter på lækkerier uden mel og sukker.
Opskrifterne er relevante for diabetikere, glutenallergikere, personer med opmærksomhedsforstyrrelser, så som ADHD, samt alle der bare ønsker en sundere livsstil og en kost med færre hurtige kulhydrater.

Bogen byder også på masser af tips til en sundere hverdag og er krydret med personlige anekdoter.

Low carb betyder lav kulhydrat, og det refererer til kost med lav indhold af kulhydrater. Der er efterhånden rigtig mange kostvejledninger om at man bør undgå kulhydrater. Bl.a. også kost"kure" som LCHF og stenalderkost. En Low carb kur betyder at man især skal undgå brød og sukker.

Hvis man har fået konstateret gluten allergi, eller gerne vil undgå kulhydrater, fordi man gerne vil leve lidt sundere. Så kan det godt være svært at overskue mademnerne som bagværk og desserter. Denne her bog er et rigtigt stor skridt på vejen.
I starten skal man ud og anskaffe sig mange nye ting, men når man så har dem i huset, så er det utroligt nemt at lave opskrifterne.

Forfatteren har krydret bogen med en masse konkrete råd, som bygger på personlig erfaring.

I denne bog var der også en udgave af Wanna-be-rugbrød. Og det var simpelthen så godt for min mave sidste gang jeg forsøgte at lave det. Så det ville jeg da helt sikkert også prøve denne gang. Jeg synes bestemt også dette var en god udgave. Jeg er sikker på jeg kommer til at variere imellem de to, alt efter hvad jeg har lyst til at lave. Den største forskel ligger i, at man laver nødderne til mel, så det får en lidt mere melet "dej".
Hvis man tager FiberHUSK er der også godt nyt i denne kogebog. Forfatteren har taget højde for hvordan man kan få FiberHUSK ind i kagerne og bagværkerne. Hvilket faktisk er utrolig smart, for det smager jo ikke af nogen, og så er man fri for at drikke skallerne i vand.

Jeg skulle selvfølgelig også prøve at lave en jordbær-tærte. Mums. Den var god!


Jeg vil helt klart anbefale bogen til alle der har behov for et frisk sundt indspark, til den søde tand. Hvor der er fokus på at bruge naturlig produkter og ikke alle de kunstige sødemidler. Blandt andet bruges der sukrin som alternativ til sukkeret.

Dog kan det være besværligt at komme i gang, men hey.. alt begyndelse er jo svært. :0) Jeg tror bestemt ikke der nogensinde er nogen der har fortrudt en sundere livsstil, når de samtidig stadigvæk kan få noget sødt. Det gør det da i hvert fald nemmere om ikke andet, for motivationen, når man kan bage en sundere jordbærtærte.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Den kogebog skal jeg virkelig have kigget nærmer på. Jeg har et eller andet med maven, eller i hvert fald er der noget, som jeg ikke kan tåle. Vi troede en overgang, at jeg havde glutenallergi, men det blev jeg heldigvis testet for og erklæret rask. Problemet er dog bare, at lægerne ikke kan sige, hvad jeg fejler. Så jeg passer ret meget på, hvad jeg spiser, i hvert fald når jeg er i skole eller andre steder henne. Dette vil sige, at jeg gerne holder mig så langt væk fra 'almindeligt' mel så muligt (eller i hvert fald kun spiser ting, som jeg ved, jeg ikke får det dårligt af). Jeg synes dog, det er virkelig svært at finde på alternativer - så jeg tænker, den kunne være en rigtig stor hjælp :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har godt hørt at selvom man ikke har gluten allergi, så kan man stadig få smerter i maven af det. Jeg har fundet ud af at rugbrød er slemt for mig´. Så det kunne være den her bog var en mulighed for dig. :0)

   Slet
 2. Jeg er ikke helt enig i din karakter. Jeg synes virkelig det er en god bog.

  Der er mange forskellige opskrifter, og man skal ikke bruge en helt masse elektronik, som mange andre opskriftsbøger kræver.

  Jeg har skrevet min anmeldelse her: http://vitam.dk/anmeldelse-af-low-carb-laekkerier-af-tatjana-albinus-fra-lowcarb-dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er skønt du har en anden mening. Livet ville være kedelig hvis vi alle var ens. ;0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig