torsdag den 20. juni 2013

Man of Steel anmeldelse

Jeg er SÅ skuffet. Og jeg vil SÅ gerne have kunnet lide den. Jeg havde SÅ store forventninger til, at med den casting så skulle de nok klare det. Bortset fra ham der spiller General Zod, ham kan jeg ikke tage seriøs.

Sidste gang de lavede en Superman film blev det et flop og desværre må jeg konstatere at de overhovedet ikke har lært noget. Det er som om de tror der bare skulle en masse fede effekter på. Men problemet med det er bare at man så ikke kunne se skoven for bare træer. Der var ALT for mange effekter. Det var alt for rodet og alt for forvirrende. Man kunne ikke få lov at nyde nogle seje effekter, fordi man så næsten blev blændet det næste øjeblik.

Superman kæmper jo mod sine egne og det virker bare så tilfældigt hvordan han klare sig. Der er ikke rigtig noget hjerne at hente. Det er bare et forsøg på at klare det. Samtidig med at de kaster hinanden frem og tilbage uden tanke for de mennesker de dræber i forbi farten.

Helt ærligt hvor åndssvagt er det ikke lige at vi følger tre almindelige personers kamp for overlevelse, når der sikkert dør millioner omkring dem. Det synes jeg ikke var særlig godt klaret, så var jeg faktisk ret ligeglad med de tre personer. Jeg ville hellere have at de havde brugt noget energi på at Superman så hvor mange mennesker der døde i den her kamp. Desuden så er det ret sandsynligt at de tre alligevel dør af kræft inden for kort tid med alle de farlige kemikalier de har indåndet fordi bygningerne faldt ned om ørene på dem.

På et tidspunkt var det lige før man blev helt i tvivl om man i virkeligheden så en dårlig Aliens invasion film. Seriøst. Jeg forstår godt at man laver mere fokus på at Superman kommer fra en anden planet, men jeg synes det fik for meget fokus.

En halv time før slutningen sad jeg allerede og tænkte, åhh... nej er den stadig ikke færdig. Til sidst var det faktisk næsten sådan at jeg ønskede mig et andet sted hen. Jeg var ved at få ondt i hovedet af hyletoner, og konstante lysglimt. Det var seriøst til at blive bims i hovedet af.

Efter en meget laaang og kedelig, ligegyldig aktion sekvens med et sansehelvede af effekter. Så slutter de Superman af med en cheesy ending og en dråbe for meget selvfed amerikaner.

Vi fik lidt mere Superman baggrunds historie, og det var det bedste i hele filmen. Hvorfor fik vi ikke noget mere? Hvor er dybden? Hvorfor fik vi endnu en Superman film hvor vi kun skraber overfladen. Det er tydeligt de virkelig har forsøgt at genskabe Superman filmene, men det fungerede bare overhovedet ikke. Fokus lagde et helt forkert sted. Fat nu at grunden til Superman ikke er så interessant er fordi vi ikke rigtig kender ham. Fordi vi mangler dybde.

Jeg er så skuffet. Jeg er så ked af at jeg ikke kan lide den. 1 stjerne fordi det er Superman. 1 stjerne for skuespilleren Henry Cavills (Superman) præstation. Og 1/2 stjerne på de få lysende øjeblikke. Jeg håber alligevel de laver en ny, og gør den bedre. Men en ting er sikkert, jeg sidder ikke i biografen med mindre de lover at droppe halvdelen af effekterne og giver filmen mere dybde.SHARE:

2 kommentarer

 1. Jeg er enig med dig - på trods af, jeg nu ikke havde forventet noget særligt af den.
  jeg kom ud fra biografen med rungende hovedpine efter pivende toner og rædsomme effekter. Den trak også virkelig i langdrag; der var kamp efter kamp efter kamp. Ingen dybde, bare ren action.

  Og lige som jeg troede den var slut - så var der en kamp mere. Selvfølgelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nemlig, jeg kunne ikke være mere enige.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig