søndag den 23. juni 2013

Paladin Profetien anmeldelse

Paladin Profetien

Forfatter: Mark Frost
Serie: The Paladin Prophecy #1
Originalsprog: Engelsk
Udgiver: Høst & Søn, 2013Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret, se også deres facebook side her


Paladin-profetien er en actionspækket fortælling, hvor fantasy og sci-fi forenes i et nervepirrende plot bygget op af spænding, humor og mystiske ordener. Bogen er første bind i en trilogi, der er solgt til amerikansk filmatisering med forfatteren Mark Frost (kendt for tv-serien "Twin Peaks") selv som instruktør. Hele sit liv har teenageren Will West fulgt sine forældres mange regler; især har han lært at undgå opmærksomhed. Da han ved et uheld klarer sig unaturligt godt i en prøve, bliver Will imidlertid tilbudt et stipendium til en eksklusiv kostskole, hvor intet er, som det ser ud. Sammen med sine nye værelseskammerater opdager Will skjulte sider af sig selv og sin familie, der viser sig at have forbindelse til en urgammel profeti. Forfulgt af både løgne og fjender vikles Will ind i en livsfalig kamp om verdensherredømmet. Paladin-profetien tager udgangspunkt i den historiske Paladin-ridderorden, der i dag kendes af en hel masse drenge og piger fra computerspillet World of Warcraft, hvor Paladinen er en populær figur. I bogen har Wills nye kostskole en særlig tilknytning til ordenen, og en stor ridderstatue står majestætisk og beskytter skolens område... 


Mark Frost er bl.a. manden bag The Fantastic Four, og den mindende mig også rigtig meget om den film, på den måde at Paladin Profetien er meget aktion fyldt og det er den type bog man ikke skal se logikken i, men bare læne sig tilbage og nyde for det den er.

Det jeg mener med det, er f.eks. at Will West har fået en meget anderledes opdragelse, og indtil videre har han ikke stillet så meget spørgsmål ved det. Hvilket jeg i sig selv synes er lidt urealistisk. For selvom han har flyttet meget rundt og ikke kender til et mere normalt hjemmeliv, så vil han alligevel ikke undgå at kunne se en forskel på ham og andre.

Jeg havde dog utrolig svært ved at slippe bogen, for den var utrolig spændende, og der skete noget hele tiden. Will ender op på en skole hvor der stadig sker mange mystiske og spændende ting. Han får nogle nye værelseskammerater, som simpelthen er så herlige at man nemt kommer til at holde af dem.

Karakterne hver især er meget interessante, selvom jeg i starten var lidt bange for at de var for stereotype, så endte de dog med at være meget unikke. Jeg glæder mig rigtig meget til at være mere i deres selskab.

Mark Frost skriver historien rigtig godt. Enkelte steder dog lidt forvirrende og en smule forudsigelig. Men så længe at man er glad for de ting der sker, så er det ikke helt skidt. Mark Frost har i hvert fald en evne til at få os til at tro på hans verden, så selvom der er et par huller hist og her, så gør det slet ingenting når man har en forfatter der er så dygtig til at få det hele til at gå op i en højere enhed. Og man bliver revet med i spændingen.

Jeg nød virkelig bogen fra start til slut og jeg glæder mig rigtig rigtig meget til at læse den næste bog i serien. Bogen kan nydes af begge køn og i alle aldre, gamle som unge. Så god er den.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig