lørdag den 17. august 2013

Inferno anmeldelse

Inferno


Forfatter: Dan Brown
Serie: Robert Langdon #4
Originalsprog: Engelsk
Genre: Krimi
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Hr. FerdinandBogen handler om symbolforskeren Robert Langdon, der trækkes ind i en dramatisk verden, omhandlende et af historiens mest mystiske, mørkeste og mest spændende litterære værker; Dantes Inferno. Robert befinder sig pludselig dybt i den klassiske kunsts hemmeligheder og i den avancerede videnskab og her får han brug for al´ den viden han har om koder og symboler for, at kunne hamle op med en uhyggelig modstander, inden verden vil være forandret for altid.

Som altid så synes jeg alle Dan Browns bøger kan opsummeres med denne linje:
Utrolig interessant emne, utrolig forudsigelig.

Er det bare mig eller er hans bøger ikke altid ret nemme at forudsige? Måske er det fordi det første jeg spørger mig selv inden jeg læser hans bøger er, hvem har han ikke prøvet at gøre til forræder? Og andre spørgsmål i den dur.

Jeg er stadig absolut mest vild med hans to første bøger i Robert Langdon serien. Jeg elskede hans jagt efter spor, hans roden i koder og symboler og det synes jeg ikke rigtig der har været nok af i de sidste par bøger. Til gengæld er vi altid garanteret et meget tankevækkende emne. Der er ingen tvivl om at Dan Brown har gennemtænkt historien fra ende til anden. Inferno er ingen undtagelse.

Jeg savner at Robert Langdon ikke udvikler sig mere end han gør. Han er stort set den samme gennem alle fire bøger. Han er stadig ungkarlen med sit Micky Mouse ur, også selvom han bliver ældre og ældre. På den anden side er det også det der er rart ved ham, man kan altid regne med ham.

På trods af forudsigeligheden så var jeg dog underholdt gennem hele bogen. Der er masser af aktion og masser af opdagelser at gøre. Og selvom jeg ikke troede vi ville få en fjerde bog med Robert Langdon, så håber jeg alligevel på en femte.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Det er lidt som om at hans plot er ved at være godt slidt op. Men så alligvel tog Inferno røven på mig! Han kan sit kram, ham Brown.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er meget det samme, og så med ganske få nye twist som jeg desværre altid synes er nemme at regne ud.

   Slet
 2. Jeg har kun læst de to første, men det irriterer mig lidt af brown introducere en female sidekick og så altid dumper hende i næste installation. Altså behøver der så være denne kvinde, som han får romantiske følelser for, hvis hun alligevel bare ryger ud til højre igen og bliver erstattet af en anden..

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig, det irritere faktisk også mig en hel del. Det virker så ligegyldigt.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig