fredag den 16. august 2013

The Notebook review

The Notebook


Forfatter: Nicholas Sparks
Genre: Romance realisme
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Sphere

Bogen er også en filmatisering under samme navn, med Ryan Gosling i hovedrollen.


"Somewhere," muses Noah Calhoun, while sitting on his porch in the moonight, "there were people making love." The Notebook, a Southern-fried story of love-lost-and-found-again, revolves around a single time-honored romantic dilemma: will beautiful Allison Nelson stay with Mr. Respectability (to whom she happens to be engaged), or will she hook up with Noah, the romantic rascal she left so many years ago? We're not telling, but you have two guesses and the first one doesn't count. Decades later, after Allison develops Alzheimer's, her beau uses "the notebook" to read her the story of the great love she's plumb forgot.


I tilfældet af The Notebook så jeg filmen før jeg læste bogen, og jeg må tilstå at jeg blev en smule skuffet over at læse bogen! I know! Det er så sjældent at jeg støder på en film som er bedre end bogen, men det her er helt klart en af de tilfælde. Filmen er også en af mine absolutte yndlingsfilm.

Noget af det der især fanger mig i The Notebook historien, på bog og på film, er kærlighedshistorien, uden tvivl. Jeg synes den er så stor og så utrolig smuk. Jeg synes nogle gange man lidt for ofte i store kærlighedshistorier bare slår en af de to elskende ihjel, for at gøre kærlighed eternal, men det synes jeg Nicholas Sparks gør her på en helt ny og original måde.

I filmen synes jeg at kærlighedshistorien er endnu bedre, men jeg nød da helt klart også Nicholas Sparks egne ord og fortælling af denne for mig magiske historie. Hans beskrivelser og fortælling gør historien utrolig levende.

Bogen er relativ kort, og jeg har læst at forfatteren nærmest sætter en ære i at gøre tingene korte og klare, men jeg savnede virkelig nogle scener fra filmen. Personerne var i mine øjne fuldstændig identiske med skuespillet. Så bogen har om ikke andet fået mig til at elske filmen endnu mere.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg har også læst denne bog, men jeg var ikke særlig begejstret; jeg synes kapitlernes længde er voldsom og overvældende, selvom bogen i sig selv er relativ kort. Du har ret i, at Sparks alligevel ender bogen på en ny (omend romantiseret) måde. Jeg foretrækker uden tvivl også filmen. Det overrasket mig dog, på baggrund af din anmeldelse, at du har givet den fem ud af seks stjerner, nu hvor du heller ikke var helt begejstret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke så begejstret i forhold til filmen, men det er vigtigt for mig at vurdere bogen objektivt fra filmen.
   Plus jeg vurdere altid originalitet højt. Den fantastiske film var jo aldrig blevet til hvis ikke bogen havde været der. Og jeg elsker det friske pust historien bringer ind i min verden. Jeg elsker den slutning. Jeg vil dog heller ikke gå så langt som at kalde den romaniseret. Jeg synes den er dybt deprimerende.

   Slet
 2. Har aldrig læst nogle af Sparks bøger, men har set flere af filmene, det er ærgerligt at bogen ikke er ligeså god som filmen, for den er jo helt fantastisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er fuldstændig fantastisk. Men bogen har virkelig også sine stjerneøjeblikke.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig