fredag den 9. august 2013

The Host filmanmeldelseJorden er blevet invaderet af fremmede ”sjæle”, som har overtaget folks sind. Kun få har undgået overtagelsen og kæmper nu en indædt kamp for at bevare deres frie vilje. Teenageren Melanie har indtil nu været fri, men nu har sjælen Vanderer besat hende - men Melanies sind nægter at lade sig overtage.

Den unge kvinde Melanie Stryder overtages af sjælen Wanderer, men Melanies følelser og minder er stærke og overvælder den fremmede sjæl i en sådan grad, at denne begynder at søge menneskelig kontakt gennem sin vært.


The Host er nu udkommet på DVD og Blueray og jeg har endelig fået den at se. Det har jeg også ventet længe på nu, for af en eller anden mærkelig grund så endte det med at jeg ikke så den i biografen. Hvilket jeg virkelige burde have gjort, især fordi den bare har været længe ventet.

Det viste sig så, at det måske var godt nok, at jeg ikke så den i biografen.

Hold da op hvor er jeg skuffet. Nu troede jeg lige at jeg skulle se en epic kærlighedshistorie. I stedet ender jeg med at se et dårligt forsøg på at lave en troværdig sci-fi film. For mig handlede bogen The Host ikke så meget om verdenen, det handlede om mennesker og kærlighed. Hvordan kan forfatteren være med til at ødelægge sin egen fantastiske historie på den her måde? Meyer skulle forstille at have mere at skulle have sagt omkring tilblivelsen af The Host. Jeg er egentlig ret glad for at hun så ikke blandede sig i Twilight.

Noget af det de forsøgte at lave om på, var at bruge tid på at se Melanie fortid hvor hun flugter og bliver forelsket. Jeg kan godt se hvorfor de føler de skulle have det med, men omvendt var det bare mega meget spild af tid.

Der var plads til så mange forskellige følelser, men filmen kom aldrig dybt nok ned og røre i skålen. I stedet for en fyldig lækker kage, endte det med at være en klat dej og en masse vand ovenpå.


 
 
Generelt blev der brugt alt for langt tid på at forklare alting i starten. Vi var ret langt inde i filmen før jeg følte at nu var vi endelig ved at komme ind i handlingen. Men vi nåede det aldrig rigtig. Det handlede mere om at de var ved at blive opdaget og hvordan de overlevede.
 
Det jeg elsker ved bogen The Host, er forholdet mellem disse fire mennesker. Og alle disse frygteligt følelser de må gennemgå, men det fyldte forbavsende lidt. Det virkede nærmest ligegyldigt.
 Skuespillerne klarede det ganske udmærket med det de havde til rådighed. Filmen var flot. Manuskriptet stank.

Har nogle af jer andre fået set den? Hvad synes i?SHARE:

4 kommentarer

 1. Du har helt ret. Det er en elendig version af en ellers fin fortælling.

  SvarSlet
 2. Jeg og kæreste opgav efter en time... Den var så kedelig, synes vi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan jeg godt forstå, i gik heller ikke glip af noget.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig