mandag den 16. september 2013

Beautiful Creatures - Stormvind anmeldelse

Beautiful Creatures - Stormvind

Forfatter: Kami Garcia & Margaret Stohl
Serie: Beautiful Creatures #1
Originalsprog: Engelsk
Genre: Fantasy
Målgruppe: YA
Udgiver: Carlsen
Køb Beautiful Creatures på CDON.COM
Ligenu er der nemlig 23% rabat.


På det seneste er Ethan begyndt at have mærkelige drømme om en pige, han aldrig har mødt. Han føler sig både forelsket og lettere sindssyg på én gang.

Da skoleåret starter, og den smukke og mystiske Lena Duchannes dukker op, bliver pigen fra hans drømme pludselig lyslevende. Lena er befriende anderledes end alle pigerne på Jackson High, men også skræmmende.

Lena og Ethan er som skabt for hinanden, men der hviler en forbandelse over Lenas skæbne, som vil blive afgjort på hendes 16 års fødselsdag - og den nærmer sig.


2009 fik bogen førstepladsen i USA som "Årets bedste teenageroman" og femtepladsen som "Årets bedste roman" og solgt i 37 lande. OG blevet filmatiseret. Den sidste bog i serien udkommer allerede i denne måned.


Paranormal romance, yummy

Beautiful creatures har rigtig mange paranormale elementer i sig. Hekse, voodoo, besværgelser, demoner og meget mere. Jeg elsker når en masse super fede og spændende elementer blandes sammen til en fantastisk bog. Her får vi det hele og det er skønt.

Samtidig hviler der en slags gotisk stemning over bogen og så er det faktisk blandet sammen med en skøn sydstatsaccent. Vi følger drengen Ethan. Jeg ser ham for mig som en ung Orry Main (Patrick Swayze - Nord & syd). Hvis du ikke ved hvem han er (det er jo efterhånden en gammel serie) så forstil dig Eric fra True Blood, bare lidt mere nørdet og sød.2 forfattere en stemme

Ethans stemme er skrevet af to forfattere, og jeg synes det er vildt imponerende. For det kan man overhovedet ikke mærke som læser. Det føles kun som en stemme der taler og det er Ethans.

Det er ikke så typisk at vi ser en paranormal romance bog fra fyrens synspunkt, men det synes jeg er vildt forfriskende. Jeg er sikker på det også giver bogen flere drenge læsere.

Ethans sprog er fantastisk. Jeg elsker hans sydstatshumor!Hjertevarmt tema og forvirret slutning

Jeg elsker det store tema i bogen, det der handler om at blive misforstået, og hvordan man nemt kan blive ofre for småborgerligheden. Den der ide med at hvis man ikke er præcis sådan og sådan, så er man med det samme stemplet som mærkelig. Argh.. hader inderligt det synspunkt. Så det elsker jeg virkelig ved den her bog. Det varmer mit hjerte at læse om bøger der ligesom kommer ud over alt det småborgerlige.

Selve handlingsforløbet og især slutningen virker en smule som om det lider under en masse redigering. Det er ikke så klart som det kunne have været. Og på den måde får man fornemmelsen af at, hovsa, så skete der lige det i stedet for, hmm okay, det var vel nok belejligt. Men så er det jo godt at der er flere bøger i serien.


Bogen kontra filmen

Jeg kan lige så godt være ærlig at sige det. Bogen er bedre. Det kommer måske ikke som den store overraskelse. Men for mig er det især Ethan der er helt forkert. Det samme er slutningen. Godt nok var den mindre rodet, men den var jo helt forkert.
Men generelt god historie, spændende karakterer og spændende handling. Handlingen bliver især gjort spændende af at vi har en form for deadline i bogen, nemlig Lenas 16 års fødselsdag hvor det hele ramler.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Så kom der indlæg op om Herlufsholm Fantasy Bogmesse på bloggen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skynder jeg mig ind og tjekker ud. :0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig