tirsdag den 24. september 2013

Børnebøger #8

I dette blog-tema vil jeg komme med anmeldelser af aktuelle børnebøger, som inspiration til de små.Troldeliv - Brunpels

Forfatter: Sissel Bøe
Illustrator: Peter Madsen
Forlaget Carlsen

Tak til Carlsen for anmeldereksemplaret

Pludselig vælger den store bjørn Brunpels at gå i hi lige uden for troldfamiliens hjem. Det synes troldungerne ikke om, for så tør de ikek gå ud. Troldungerne graver en fælde for Brunpels, og da bjørnen falder i fælden og slår sin pote, bliver der brug for mor Ænas medicin. Velkommen til troldenes liv og færden. Dybt inde i skoven under det mægtige egetræ ligger den store troldhule. Følger man de kæmpestore fodspor ind under de viltre rødder kan man ane et svagt lys og en dør. Bag denne dør kan man blandt andet møde troldemor Æna, troldefar Wrisil, og et hav af troldeunger - ikke mindst tvillingerne Paja og Pajko.Troldeliv er en serie med masse af troldehistorier. I starten mindede det mig lidt om Troldepus serien. Men det er nu en hel anderledes historie end jeg husker at Troldepus serien var. Men de virker mindst lige så gode.

Det her er den type børnebøger som jeg selv elskede som barn. En historie hvor der er masser af mulighed for at leve sig ind i de skønne billeder og en tekst hvor man kunne give fantasien frit løb.

Og prøv lige at se de fantastiske tegninger. Peter Madsen er helt ubeskrivelig dygtig. Hver enkelt tegning sidder jeg og kan kigge på i flere minutter, og nærmest glemmer teksten. Der dukker hele tiden nye sjove detaljer frem i billederne og det gør dem utrolig levende.
Bogen egner sig især godt som højtlæsning, men det er også en god letlæsningsbog for de lidt større børn. Til de helt små fortæller billederne faktisk sin egen historien.

Jeg elsker de mange forskellige personligheder troldene har. Alt i alt en skøn historie af en forfatter der selv kan huske hvordan det var at være barn.

Læs mere om bøgerne www.troldeliv.dk


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig