fredag den 18. oktober 2013

Blå lys anmeldelse

Blå Lys

Forfatter: Jon Brændsgaard Toft
Genre: Krimi/Sci-fi
Udgiver: Mellemgaard

Tak til Mellemgaard og Jon Brændsgaard Toft for anmeldereksemplaret"Jens Thorstrup trådte længere frem. Det var ikke noget behageligt syn. Det var lig aldrig, men dette her var langt det værste, han havde oplevet. Kroppen bestod kun af indtørret hud og knogler, hvis konturer tydeligt kunne ses. Hvis den afdøde så bare havde haft et uskyldigt fredfyldt ansigt, kunne Thorstrup have levet med, at manden formentlig var død af sult et sted. Men hovedet var vredet bagover, og munden stod åben, som om hans sidste skrig endnu ikke var ophørt. Øjnene var sunket langt tilbage, så kun et kranium omtrukket med læderagtig tørret hud udgjorde ansigtet. Det var komplet umuligt at identificere personen ud fra udseendet alene?"

Om forfatteren: Blå lys er en krimi, der med et strejf af science fiction udspiller sig i Aarhus, Jon Brændsgaard Tofts hjemby. Han er født i 1986 og har siden femtenårsalderen skrevet fiktion. Blå lys er hans syvende roman.Krimier er normalt ikke lige min favorit genre. Det kommer helt klart an på hvordan bogen er skrevet. Og jeg havde håbet at Sci-fi aspektet i bogen ville gøre det anderledes. Men nej, desværre. Blå lys læser nøjagtig som enhver anden krimi. Faktisk synes jeg lidt sci-fi delen ødelagde noget af spændingsmomentet i krimien. Krimier bliver jo især båret af, hvem gjorde det? Og det er ikke helt den slags spænding der fungerede her.

Jeg bryder mig personligt ikke så meget om sproget. Det har jeg aldrig gjort. Ikke siden folkeskole hvor vi altid skulle læse bøger i dette type sprog. Det er på en eller anden måde for perfekt, for kold. For beskrivende. Faktisk synes jeg der var mere beskrivelse af steder og karakterer frem for beskrivelse af handling. Og når jeg begynder at læse ligegyldigt beskrivende tekst der ikke gør noget for stemningen, så begynder jeg at kede mig.

Det var ikke en bog for mig. Jeg synes umiddelbart også den var meget kort og alt for forvirrende med de mange personer der skulle introduceres, med lang beskrivelse. Så der var ikke nok plads til handlingen.

Men mega sjovt at handlingen fungerer i Aarhus. Det havde jeg det meget hyggeligt med. Jeg kommer helt klart til at tænke på den her bog næste gang jeg er i Brunns galleri parkeringskælder. Jeg kan også rigtig godt lide potentialet i konceptet ved at kombinere sci-fi og krimi.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Ja, jeg sad også med en skuffet oplevelse af en bog som bare virkede for kort og forvirrende. Som du skriver, så har du ret i at sci-fi-delen ikke gjorde noget godt for fortællingen. Sådan havde jeg slet ikke set på det før.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja alt for kort i forhold til alle de personer der var med. Ja nemlig, desværre synes jeg nemlig sci-fi delen modvirkede det. Jeg tror at hvis man ville kunne få den til at støtte op om krimien i stedet for, så tror jeg det vil blive rigtig spændende.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig