lørdag den 19. oktober 2013

Kort om film jeg har set #1Enid
Film fra 2009 om Enid Blyton, forfatter til utallige børnebøger bl.a. De fem. Helena Bonham Carter spiller hovedrollen.

Det billede filmen tegner af Enid Blyton er ikke særlig kønt. Der bliver tegnet to meget tydelige billeder. Et af Enid Blyton privat og et af Enid Blytons image. Hvilket er to meget forskellige billeder.

Jeg var selv stor fan af De fem bøgerne som barn. Men jeg kan huske at jeg på et tidspunkt synes at børnene var strandet i limbo. De blev andre ældre. De udviklede sig aldrig. Jeg elsker at kende og se forfatteren bag en bog jeg har læst. For på den måde at forstå bogen ud fra først min egen synspunkt men derefter forfatterens. Og jeg må sige at jeg forstå nu hvorfor bøgerne er fastlåst i limbo. I følge filmen har Enid Blyton har på mange måder selv været låst fast i sin barnerolle.

Filmen var rigtig god. Jeg elsker film der bygger på rigtige mennesker, som har levet livet anderledes. Så selvom den måske gav mig et lidt dårligt syn på Enid Blyton, så gav den mig alligevel noget.

The Bling Ring
Film fra 2013. Der bygger på en rigtig historie om Bling Ring banden der stjal fra bl.a. Paris Hilton og Orlando Bloom. Med bl.a. Emma Watson i hovedrollen.

Efter jeg havde læst bogen om Bling Ring banden af Nancy Jo Sales, så skulle jeg jo også se filmen. Desværre blev jeg her en smule skuffet. Jeg synes jeg fik meget mere ud af bogen, end jeg gjorde af filmen. Filmen var ikke nær så informativ og så blev den filmet på en irriterende måde synes jeg. Den skulle nok forestille at være filmet autentisk, men det havde ikke den effekt for mig.

Castingen var ret god. Det var rigtig sjovt at se Emma Watson i sådan en anderledes rolle.
Men jeg er ikke sikker på at det er en film jeg vil sætte mig til at se igen.
Life of Pi
Film fra 2012. Filmatisering af Yann Martels prisbelønnede bog af samme navn. Med bl.a. Irrfan Khan i rollen som den voksne Pi.

Wow, var ordet på mine læber efter jeg havde set Life of Pi. Overdådig og magisk filmatisering simpelthen. Virkelig storslået. Jeg er så imponeret over hvordan de har skabt tigeren, den virker meget virkelighedstro. Som jeg har læst et sted så skulle man tro at skaberen af tigeren havde været tiger i et andet liv. Det føles virkelig som om der er nået nye højder ingen for filmatisering i den her film.

Historien er mindst lige så storslået. Jeg har altid fundet historier om overlevelse spændende. Hvis man så tilføjer en tiger, så sker der virkelig ting og sager. Historien er fyldt med skønne, skønne budskaber.

Helt sikkert en film jeg kommer til at se mange gange endnu.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Life of Pi var jeg også helt vild med da jeg så den i biografen. Jeg har dog ikke fået læst den på bog endnu. Det samme med The Bling Ring. Men jeg har overvejet det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Life of Pi var virkelig fantastisk. Helt magisk. Jeg må altså også snart få læst bogen. ;0)

   Slet
 2. Jeg anede slet ikke der var lavet en film om Enid Blyton! Åh, den må jeg se!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, den var oprindelig lavet som en television movie, så den har ikke været i biografen. Men den kan fås på dvd i hvert fald.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig