tirsdag den 15. oktober 2013

Kongemagerens datter anmeldelse

Kongemagerens datter

Forfatter: Philippa Gregory
Serie: Rosenkrigene #4
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: The Kingmaker's Daughter, The Cousins' war
Genre: Historisk
Målgruppe: Voksne
Udgiver: CiceroTak til Rosinante & co. for anmeldereksemplaret, se også deres facebook side her


Dengang jeg drømte om at blive dronning, troede jeg, det var et eventyr. Jeg troede, det hele handlede om smukke klæder og flotte riddere. Nu ved jeg, hvor ubarmhjertigt det er.

Anne Neville har en tryg opvækst ved Edward IV og hans smukke dronning Elizabeth Woodvilles hof. Men eventyret ender brat, da hendes far, den magtfulde jarl af Warwick, sætter sig op mod kongen. Hele sit unge liv har Anne fungeret som en brik i faderens magtspil, men da hun bliver dræbt i slaget ved Barnet, må hun tage sit liv i egne hænder. I sidste ende vil hun måske opnå sin fars højeste ønske og indtage den engelske trone.

Kongemagerens datter fortæller den gribende historie om Anne Neville, Richard III's hustru, som livet igennem befandt sig i begivenhedernes midte. Omgivet af fjender og spioner og konstant i fare for sit eget liv, kom hun selv til at spille en vigtig rolle i det dødsensfarlige spil om tronen.I historiske romaner er det vigtigt at man som forfatter kan stille sig både kritisk og positiv overfor de historiske begivenheder. Ingen er bedre til det end Philippa Gregory og det er derfor jeg elsker hendes bøger. Man kan virkelig fornemme det enorme mængde arbejde hun har lagt i hver bog. At hun så samtidig formår at få handlingen til at glide som om man selv er en flue på væggen, er simpelthen fantastisk.

I serien har vi indtil videre fulgt den samme tidslinje tre gange, og så skulle man tro det efterhånden blev en smule kedeligt med alle de gentagelser. Men der har faktisk slet ikke været nogen gentagelser. Alle situationer er nye fordi du ser dem igennem en anden person. De har nogle andre mål, dagsordner, begivenheder og de ser ikke mindst anderledes på begivenhederne. Jeg har virkelig nydt at følge disse forskellige kvinders verdensbillede af en af verdens mest legendariske krige. Især fordi de alle har været modstandere af hinanden.

Selvom der er nogle jeg bedre kan lide at følge, så føler jeg alligevel med dem alle. Og det er fordi Philippa Gregory er så fantastisk til at skabe karaktererne. Hun forstår dem. Hun ved at intet menneske som udgangspunkt er onde, men gør ting af en årsag der er rigtig for dem. Det synes jeg er dybt fascinerede.

Anne Neville, som er hovedpersonen i kongemagerens datter, er dog den hovedperson jeg synes mindst om indtil videre. Men derfor var handlingen slet ikke mindre interessant af den grund. Da jeg læste de andre bøger, blev der ved med at dukke spørgsmål op i mit hoved, som jeg ved blev afdækket i den her bog. Så jeg nød virkelig bogen utrolig meget.

Hvis du også godt kan lide historiske romaner, så vil du elske Philippa Gregorys bøger. Hvis du ikke er vant til at læse historiske romaner, så skal du helt klart begynde med Philippa Gregory bøger. Da de læser som en hver anden fiktiv historie og derfor hverken tørre eller kedelige. Tværtimod.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig