torsdag den 26. december 2013

Bedste bøger som jeg har læst i 2013

Når man pludselig har læst 200 bøger på et år, så er det altså pludselig ret svært at udvælge kun 10 af dem. Især fordi der har været virkelig mange fantastiske læseoplevelser i år.

Så jeg har valgt at inddele det lidt i genre.Her er mine tanker om årets bøger:


Klassikkere:

2013 var året hvor jeg læste A Christmas Carol og Sense og sensibility for første gang. Begge skønne fantastiske bøger. Det var også året hvor jeg læste The Great Gatsby, som desværre indtager en sidste plads under kategorien klassikkere.
To bøger står tilbage som lysende stjerner for mig nu hvor året snart er gået. Den første er Sherlock Holmes, den første bog A Study in Scarlet. Jeg elsker Sherlock Holmes som karakter jeg synes han og forfatteren Arthur Conan Doyle er genial. Jeg skal helt klart have læst mere i den serie i år.
Den sidste er nok også den absolutte bedste bog jeg har læst i år på tværs af alle genrene: Gone with the Wind. Den simpelthen fantastisk! Den gik fuldstændig ind under huden. Jeg har allerede bestilt Rhett Butler's People hjem, som er en slags efterfølger - selvfølgelig skrevet af en anden forfatter. Så den er jeg meget spændt på at læse.


 
Historisk fiktion:

2013 var også året hvor jeg fik et gensyn med Herta J. Enevoldsens ungdomsbøger. Særligt bøgerne om Leonora Christina har frembragt skønne minder og vil for altid have en hel særlig plads i mit boghjerte.

Generelt har jeg været heldig at læse rigtig meget godt historisk fiktion i år. Philippa Gregorys serie om Rosenkrigene har været en kæmpe nydelse. Jeg var mest vild med Den hvide dronning og derefter den røde dronning, og til næste år skal jeg helt klart læse den nye bog i serien.

Nattens Cirkus er helt klart også i toppen af yndlings bøger i år. Den er så fantastisk og helt igennem magisk.

Fantasy:

Jeg har ikke læst så meget ren fantasy i år. Heldigvis er der masser af det i den paranormale YA genre. Men jeg har læst de to sidste bøger der pt. er udkommet i George R.R. Martins, Game of Thrones serie og det har været helt fantastisk. Jeg ville bare ønske den næste snart kommer.


YA:

Jeg har læst rigtig mange gode YA bog-serier i år. Jeg har nydt at læse Soulfinders, Gallagher Girls, Soul Seekers og Pushing the Limits serierne.

Men særligt har jeg nydt disse:Hvad har været din favoritlæsning i 2013?
SHARE:

5 kommentarer

 1. Skønt indlæg :) Ked af du ikke syntes så godt om gatsby - jeg synes den var vidunderlig! Men jeg glæder mig virkelig til at få læst borte med blæsten, når du roser den sådan :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror måske at jeg skal læse den igen på et tidspunkt. Jeg havde bare nogle helt andre forventninger til den, så jeg nød den nok ikke helt for det den var. Du skal helt klart læse Borte med Blæsten! Den er nu helt klart en af mine absolutte favoritbøger.

   Slet
 2. Åh ja, Borte med blæsten <3 Den bog er jo fantastisk. Faktisk får jeg nærmest lyst til at læse den igen nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan havde jeg det også da jeg havde læst den. Jeg savnede helt ikke at læse i den. :0)

   Slet
 3. Godt at høre at du var glad for 'Borte med blæsten'. Jeg har den stadig stående på reolen og er ikke gået igang med den endnu... Men måske 2014 skal være året hvor der endelig bliver taget hul på fortællingen...?

  SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig