torsdag den 19. december 2013

Links i min anmeldelser og lidt om hvor jeg køber mine bøgerMåske har du lagt mærke til at jeg nederst i mine anmeldelseseksemplarer fra cdon, har et link til deres hjemmeside hvor du kan købe bogen? Jeg har planer om for fremtiden at sætte tre små link under hver anmeldelse, eller i hvert fald hver dansk anmeldelse. En der linker til cdon, en til saxo og en til siden bog.nu.

Som udgangspunkt vil jeg bare gøre det som en service til jer mine læsere. Men hvis i køber en bog gennem linket tjener jeg også en meget lille procentsats. Selvom tanken om, at leve af, at skrive til jer, gennem min blog er fantastisk, så er det ikke noget jeg sådan for alvor tror på. (Måske det hjalp hvis jeg holdte op med at sige nej tak til sponserede links her på bloggen. ;0)) Jeg har nemlig aldrig selv købt en bog direkte fra et link fra en anden blog, så det regner jeg som udgangspunkt heller ikke med i gør. For mig handler linkene mest om, at gøre bøgerne nemt tilgængelige og støtte de tre fantastiske hjemmesider. Hvis i skulle ske at købe en bog gennem linket, jamen så vil jeg da være taknemmelig for at i hjælper med til at støtte min blog. ;0)

Jeg køber selv alle danske bøger gennem enten cdon og saxo. Så jeg anbefaler fuldt ud begge hjemmesider. Bog.nu er en ny side jeg er begyndt at bruge meget, fordi den fortæller mig hvor den bog jeg gerne vil have er billigst.Hvor køber jeg mine bøger og hvorfor?

Generelt tjekker jeg altid cdon og saxo og ser hvor den bog jeg gerne vil købe er billigst, men jeg bruger også cdon og saxo til to andre meget forskellige ting. De to hjemmesider er helt klart grunden til at jeg aldrig køber en bog til fuldpris i en boghandel mere. Saxo og cdon er altid billigere end boghandlerne.

Cdon.com: Hvis jeg vil have nogle bøger fra USA med et bestemt cover, så er det langt billigere for mig at bestille dem gennem cdon, end direkte fra USA (på grund af tolden). Ved cdon, har jeg altid kunnet regne med at jeg fik det rigtige cover, hvilket jeg er taknemmelig for. Cdon er ofte heller ikke nærige med rabatkoder eller tilbud om fri fragt. Ofte når jeg køber hos dem får jeg en rabatkode med 50 kr., nogle gange 100 kr. rabat. Noget jeg virkelig har nydt godt af gennem årene.

Saxo.com: Saxo er stedet hvor jeg især kigger på danske bøger. De har nemlig et stort udvalg af danske bøger. Det er samtidig mit danske goodreads. For her kan jeg se andre læseres anmeldelser af danske bøger. Hvilket giver mig en ide om, bogen vil være noget for mig. Så det synes jeg er en super god service. Jeg har heller aldrig haft det mindste at klage over med hensyn til hvilken stand mine bøger kom frem i. Det har altid foregået upåklageligt og jeg har aldrig skullet sende noget retur. Jeg har især nydt godt af deres rabat her i julen. Desuden har saxo dejlig mange konkurrencer (på facebook) - jeg vinder dog aldrig noget. Men måske jeg er heldig engang.

Bog.nu: Er min nye guldkorns-hjemmeside. Bog.nu fortæller mig hvilke bøger der snart udkommer. Bog.nu har også en super smart funktion der fortæller mig på hvilken danske hjemmesiden, den bog jeg søger ligenu er billigst. Det er bare super smart. Udover at lede efter det smukkeste cover, leder jeg også altid efter den billigste pris. Jeg synes det er så fedt at finde en bog jeg gerne vil have billigere, for så har jeg råd til at købe flere bøger. :0) Bog.nu har gjort det helt vildt nemt. Så den funktion får jeg også overført til min blog. Yay!Hvor jeg køber de udenlandske bøger:

Jeg bruger kun to (delvist tre)

Book Depository: Book Depository er næsten altid billigst, og så er der fri fragt!! Jeg elsker fri fragt. Især når bøgerne kommer fra England. Det kan tage op til 15 dage for bøgerne at komme frem, men jeg synes nu altid det plejer at gå meget hurtigt. Udvalget er næsten ligeså stort som på amazon og jeg har indtil videre kunnet regne med coversene på billederne. Bøgerne har været i rimelig stand når de kom frem og jeg har aldrig skulle sende noget retur.

Amazon.co.uk: Nogle gange har Amazon.co.uk, bare sindssygt gode tilbud, som bare ikke er til at stå for, og så har de ofte fri fragt, hvis man køber for et bestemt beløb. I hvert fald hvis du køber bøger gennem amazon.co.uk selv og ikke de mange forskellige markedspladser der er. Dertil så elsker jeg Amazons sms service, der fortæller mig hvornår de kommer med pakken. Det er altså bare så rart. Jeg har før oplevet at jeg ikke helt kunne regne med deres covers på bøgerne desværre, men det er ved at være et par år siden jeg oplevede det sidste, så jeg håber de har fået bedre styr på det nu. Vær opmærksom på at amazon først regner moms på til sidst og man kan derfor ikke helt regne med prisen før. Det har nogle gange snydt mig til at tro at Amazon generelt var billigere end Book Depository. - Det er en videnskab at købe bøger billigt. ;0)

Amazon.com: Det er for dyrt at købe bøger fra amazon.com, fordi de ryger i tolden hvis man køber over et mindre beløb. Hvis du køber for 100 kr. så kan du være heldig at den ikke ryger i tolden, ellers så gør den. Told, mener jeg er ca. 12% oveni beløbet. Plus det tager en evighed for bøgerne at komme hjem, for de skal hele vejen fra USA. MEN jeg køber e-bøger, kindle, over amazon.com. Oftest har de også nogle sindssyg gode kindle tilbud eller endda helt gratis bøger. Kindle bøger behøver du ikke en kindle reader til. Du kan læse dem på din iphone, ipad eller computer.
Kan i anbefale nogle gode sider hvor man kan købe bøger?
SHARE:

6 kommentarer

 1. Jeg tjekker også gerne bogpriser.dk - for at se hvor jeg kan finde en bog billigst...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig. Den bruger jeg også en gang imellem når jeg husker det. :0) Synes det er så smart at den kan gøre arbejdet med at tjekke sider for en.

   Slet
 2. Jeg er afhængig af www.play.com. Gratis forsendelse til Danmark og billige priser. De har desuden også et kæmpe brugtbogsmarked med forskellige sælgere, hvor man kan købe brugte bøger i prima tilstand til næsten ingen penge og igen, gratis forsendelse. Det tager som regel to ugers tid før bogen ankommer. (Bemærk, de er baseret på Guernsey, så man skal betale told, hvis man køber elektronik)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den side kendte jeg faktisk ikke. De har helt vildt mange ting! Den skal jeg helt klart huske. Tak! :0)

   Slet
 3. Jeg tjekker som regel bogrobotten.dk for at finde den billigste pris. Den har efterhånden utroligt mange forhandlere med i sit pristjek, så den favner virkeligt bredt. Alt fra danske forhandlere som Saxo og Bilka til udenlandske som Amazon og Book Depository. Derudover fortæller den om bogen kan læses via. abonnement eller kan lånes på biblioteket. Jeg har også lidt imponeret over at den har mange af de danske studieboghandlere med på listen, så den er også god når der skal handles studiebøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den lyder vildt smart, den side skal jeg helt klart tjekke ud. Tak!

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig