torsdag den 6. februar 2014

Børnebøger #9

Hr. Gråd
Kirsten Ahlburg
Illustrator: Jarl Egeberg
Turbine

Alle kommer til at græde en gang imellem. Det gør Tea også. For den lille hr. Gråd er flyttet ind hos hende.

Når Tea skal have den store, væmmelige flyverdragt på, når hun ligger alene i mørket, og når en snebold rammer hende lige i ansigtet - ja, så vågner hr. Gråd og gør sit arbejde.
Og han gør det godt!


Det her er virkelig en herlig billedbog. Utrolig god til de små børn. Historien er meget pædagogisk og sjov på samme tid. Der bliver fortalt, i sjove udtryksfulde illustrationer, om alle de forskellige typer gråd. Personligt sad jeg og ventede på at forfatteren vil dække, det at man kan græde af grin også. Men det kom desværre aldrig.

Det er også det eneste jeg tænkte over, eller så synes jeg at bogen er smuk og samtidig et enormt godt redskab til forældre med små børnehavebørn.

Har jeg nævnt at jeg elsker illustrationerne?




En lille stribet zebra
- og andre børnerim
Trine Løve Østerbye
Illustrationer: Kamila Slocinska
Tubine
Bogen udkommer d. 28 februar 2014

En lille stribet zebra
løb gennem Strib en nat,
Iført sorte striber
og stribet bowlerhat ...

"En lille stribet zebra" er en samling sjove, skøre og opfindsomme børnerim, velegnet til højtlæsning for børn fra 4 år og op.


Er børnerims bøger stadig populære var min første tanke da jeg slog bogen op. Det blev jeg nødt til at prøve af. Og jeg vil sige at den virker. I hvert fald i 4 års alderen. Jeg er ikke nødvendigvis sikker på at den virker for en 6 eller 7 årig. Jeg tror den målgruppe gerne vil have mere sammenhængende historie.

Jeg synes illustrationerne var skæve og sjove, men mit fire årig forsøgsbarn synes ikke særlig godt om illustrationerne. Ordret sagde hun: De er grimme. Generelt er det jo lidt en smagssag også for børn. Det skal siges at hun er vilde med prinsesse historier og alt der står Disney på (og som hun må få lov til at se).

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig