fredag den 7. februar 2014

Den sygeste løgnehistorie anmeldelse

Den sygeste løgnehistorie

Forfatter: Neil Gaiman
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: Unfortunatly, the milk
Målgruppe: Børn
Udgiver: Høst og søn



Tak til Rosinante & co. for anmeldereksemplaret, se også deres facebook side her










Bestsellerforfatter Neil Gaiman fortæller med rablende humor, stort sprogligt overskud og glimt i øjet til både barnet og den voksne oplæser. En sjov og syret baron von Münchhausen-agtig fortælling om en far, der går ud for at hente mælk til sine børn og kommer ud på den vildeste tidsrejse til lands, til vands og i luften. Måske den sygeste løgnehistorie, en far nogensinde har fortalt for at bortforklare, hvorfor han var så længe om at komme hjem ... Eller måske den mest usandsynlige og langt ude sandhed om en af universets største gåder ...


Den her bog er fantastisk! Hvis jeg selv havde børn, så var jeg sikker på, at mig og mine børn ville slås om den. Jeg vil (tåbeligt) forsøge at forklare og diskutere, at den her bog, jo tydeligvis, er en voksenbog. :0) (argumenter i form af: "Det er det bare. Fordi jeg ved bedst, som den voksne.")

Neil Gaiman er virkelig en sand mester i historiefortælling. Og selv om det tydeligvis er en børnebog, så formår han at gøre mig i tvivl, fordi jeg nyder historien så meget som jeg gør. Men også fordi at han formår at lave en børnebog med mange niveauer og masser af substans.

Det er faktisk lidt ligesom Harry Potter om igen -  På samme måde kan Den sygeste løgnehistorie faktisk nydes både af børn og voksne. Især selvfølgelig de voksne som har en god portion barnlig sjæl tilbage.

Historien er så sjov og genialt udtænkt, at den sætter ens fantasi på overarbejdet. Det elsker jeg! Jeg elsker også hvor levende Neil Gaiman altid formår at lave historierne og personerne i hans bøger.

Den sygeste løgnehistorie er uden tvivl den bedste børnebog jeg længe har læst.

SHARE:

4 kommentarer

  1. Sikke et fantastisk cover :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, men det engelske er faktisk endnu federe, der er nemlig mere knald på farverne og så glimter coveret nærmest.

      Slet
  2. Den er så fin, den bog! Så morsom og så hyggelig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er den nemlig. Vildt hyggelig og super godt fundet på.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig