fredag den 28. marts 2014

Død indtil solopgang anmeldelse

 
Død indtil solopgang

Forfatter: Charlaine Harris
Serie: True Blood #1
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: Dead until Dark
Genre: Paranormal romance
Målgruppe: Voksne

















Sookie Stackhouse is a small-time cocktail waitress in small-town Louisiana. She's quiet, keeps to herself, and doesn't get out much. Not because she's not pretty. She is. It's just that, well, Sookie has this sort of "disability." She can read minds. And that doesn't make her too dateable. And then along comes Bill. He's tall, dark, handsome--and Sookie can't hear a word he's thinking. He's exactly the type of guy she's been waiting for all her life....

But Bill has a disability of his own: He's a vampire with a bad reputation. He hangs with a seriously creepy crowd, all suspected of--big surprise--murder. And when one of Sookie's coworkers is killed, she fears she's next...



Første bog i True Blood bogserien er næsten bare blevet kørt ind igennem en mekanisk manuskript maskine. Sådan føles det i hvert fald, for handlingen er stort set det samme som vi ser det i de første par episoder af tv-serien. Jeg har så hørt at det bliver den ikke ved med, men som det er nu, så er personerne i tv-serien som de er i bogen. Det er så ikke alle karakterer der er lige fremtræden Tara mangler i bogen, men det gør mig ikke det mindst. Hende savnede jeg faktisk slet ikke.

Skrivestilen kan jeg rigtig godt lide. Der sker noget, og der er hele tiden meget på spil, og det er dejligt for så er det ret nemt at blive en del af bogen. Død indtil solopgang læste sig nærmest af sig selv af samme grund. Forfatteren kan virkelig fortælle en historie og ikke mindst stille en troværdig verden på benene. True Blood verdenen er er verden hvor vampyrene er almindelige kendte, og jeg elsker at forfatteren har tænkt så stort både hvilken påvirkning det har på politik og samfund, men også hvert enkelt menneske, og vampyr.

Mit største problem med bogen er vores kvindelige hovedperson. Jeg køber altså overhovedet ikke hendes naivitet. Hun kan læse andres tanker og så er hun naiv?! Hun om nogen måtte da have et indblik i hvordan mennesker er uden filter. Hun om nogen ved da at der altid er flere synspunkter på en sag. At verden er grå og ikke sort og hvid.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig