søndag den 25. maj 2014

Status på mit skriveprojekt


Nu har mit skriveprojekt snart lagt stille alt for længe, men jeg har nu endelig fået lavet tid og plads i min hverdag. Jeg har sat tid af som jeg vil holde 100% - også selvom at jeg har en tildens til at droppe det hvis jeg føler at det hele bliver noget lort alligevel. Men jeg tror det er vigtigt for mig at blive ved, også selvom jeg tror der er stor sandsynlighed for, at det jeg skriver den dag bare skal smides ud.


Jeg har frygteligt svært ved at holde deadlines på mine skriveprojekter, for jeg har fundet ud af at når jeg er i skabelses fasen, så skal jeg ikke presse mig selv, for så går det helt galt. Men nu er jeg i en - får styr på lortet - fase. Jeg har vendt og drejet universet så mange gange at jeg føler jeg har 100% styr på mit univers. Hvilket har været en stor priorientet for mig, for det gør det hele meget mere virkelig for mig selv. Jeg har styr på alles motiver. Hvorfor de gør som de gør og hvorfor de ikke gør. Jeg har styr på alle mine personer. Nu mangler jeg bare at gøre det hele simpel og få det til at skinne. Jeg vil rigtig gerne have mine hovedpointer til at være mere markante og så bliver jeg nok nødt til at kill nogle darlings. Jeg har alt for mange storylines og de skal hænge bedre sammen. Som det er ligenu så har de hver deres klimaks og det giver en lidt forvirrende historie. Så jeg er i øjeblikket i gang med at smadre min historiestruktur fuldstændig i håb om at jeg kan sammensætte det på en eller anden genial måde.


Så i stedet for en deadline, så vil jeg arbejde igennem hele juni måned og håbe at jeg har et resultat i junies sidste uge der er godt nok til at lave en færdig synopsis ud fra. Jeg håber at jeg kan slippe den fra mine hænder der og sende den ud til korrekturlæser og betalæsere. Jeg krydser fingre… helt vildt!!
SHARE:

5 kommentarer

 1. Uh, hvor spændende, Karin! Håber ikke det er for traumatisk at smadre det totalt for at sætte det sammen igen. Men det kan nogle gange være det bedste (er i hvert fald min erfaring).

  Glæder mig vildt meget til at se, hvad det ender med! Rigtig god arbejdslyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forhåbentlig ikke, ;0) (lidt traumatisk er det vel altid) men jeg synes godt det kan være svært at tage et valg og så holde ved det i den kreative fase, så jeg håber lidt det er noget andet her i redigeringsfasen, så jeg kan holde ved en retning. :0) Det har i hvert fald hjulpet helt vildt at du har haft øjnene på det. Det er jeg rigtig glad for du havde tid og lyst til. :0)

   Slet
  2. Åh, det kender jeg godt ... altså at det er svært at vælge en retning, når man skriver første udkast. Der udforsker man jo bare sine muligheder. Men i gennemskrivningen kan man danne sig et overblik og vurdere, hvad der (ikke) fungerer og hvorfor. Overblikket gør det lettere at være hård, synes jeg. Når man har et par hundrede sider, føles det ikke helt så hårdt at skulle slette passager her og dér, eller rykke rundt på tingene.

   Er glad for, at du kunne bruge mine kommentarer. Og som altid: Bare sig til, hvis du mangler sparring på det nye. Selvom det selvfølgelig også kan være rart at få helt nye øjne på.

   Knæk og bræk! :)

   Slet
 2. Lyder spændende! Det er en super god ide ikke at presse dig selv til at skrive - fordi det kan gøre så det bliver noget pjat. Hvis du en eller anden dag gerne vil have nogen til at læse det du skriver igennem, vil jeg gerne melde mig frivilligt! Elsker at læse, og når man ikke lige umiddelbart kan få fat i flere bøger må man gribe til andre midler! :D
  Held og lykke og god skrivelyst!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt!! Tusind tak fordi du gerne vil læse den, jeg bliver altid sindssyg glad når der er nogen der gerne vil læse det jeg skriver. :0) Så når jeg er klar til at sende ud til betalæsere, så vil jeg helt klart tænke på dig. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig