tirsdag den 22. juli 2014

Gregor og kloens kode anmeldelse

Gregor og kloens kode

Forfatter: Suzanne Collins
Serie: Underland Chronicles #5
Genre: Fantasy
Målgruppe: 8-12 år
Udgiver: Gyldendal

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Før hele verden overgav sig til THE HUNGER GAMES, skrev Suzanne Collins en fantasyserie om Gregor i Underlandet. GREGOR OG KLOENS KODE er det femte bind i denne serie. Underlandets og Gregors skæbne afgøres her i en gysende spændende finale på serien om Gregor i Underlandet.

En hær på tusindvis af rotter nærmer sig Regalia, og der er ingen tid at spilde, hvis Gregor skal forsvare Regalia mod rotterne og få sin familie hjem i sikkerhed. Det gælder om at få løst Kloens Kode i en fart, ellers er alt tabt. Han må føre an i krigen, som skal ende alle krige.
Gregor serien slutter på samme høje niveau som serien har holdt alle fem bøger igennem - der er masser af action, handling og eventyr. Der er humor, spænding og så er der masser af venskab - og familiestemning.

For mig når serien dog ikke helt op på niveau med Suzanne Collins The Hunger Games - men det vil jo nærmest også være umuligt. Jeg synes i hvert fald serien er en must read for alle mellem 8-12 år, for alle de ovenstående grunde, men også fordi den er enormt velskrevet og Gregor, bogens hovedperson, er enorm sympatisk og nem at føle med. Noget af det Suzanne Collins virkelig gør godt i Gregor serien, er at skabe fantastiske karakterer, også selvom de er rotter eller flagermuse.

Slutningen ender dog en smule for åben efter min smag, men den giver ganske god mening i forhold til historiens forløb. Så man kan fint argumentere for den. Alt i alt var jeg personlig ganske godt underholdt hele serien igennem. Skøn læsning!
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig