lørdag den 19. juli 2014

Serier jeg ser - Sherlock
Den er serie er simpelthen fantastisk! Ja jeg ved godt at jeg siger at Game of Thrones og House of Cards er mine yndlings, men den her serie er mindst lige så god hvis endda ikke bedre. Problemet med den her serie er bare at der i alt er 9 episoder der er blevet lavet fra 2010-2013. Det er ikke meget! Men grunden til det er det, er at Sherlock, er de to skuespiller venner, Benedict Cumberbatch og Martin Freemans "hygge" projekt. Og de to skuespillere keder sig ikke, der er rigtig mange roller til dem, og de er da også sammen at se i bl.a. Hobbitten. Først her fornylig var der nyt om en fjerde sæson, som starter optagelser i starten af januar 2015 og senere igen i sommeren 2015, og det betyder så at vi nok først kan se sæson 4 (på 3 episoder!) i slutningen af 2015 eller i starten af 2016 - suk! Det er jo til at blive helt deprimeret af.

Sherlock er en historie som vi kender den fra Arthur Conan Doyle, med de samme skønne karakterer. Tv-serien følger faktisk det geniale litterære mesterværk utrolig godt - dog med ganske få geniale krydderier, som at handlingen er placeret i vores nutid i London, og med de to fænomenale skuespillere Benedict Cumberbatch og Martin Freeman. Der sammen virkelig skaber en ny dimension til Arthur Conan Doyles klassiske karakterer.Jeg var fuldstændig fanget fra første episode, og jeg så de andre på rekord tid derefter. På det tidspunkt var sæson 2 lige udkommet, og så ventede jeg....  på sæson 3.... :0) De har en evne til at slutte med kæmpe clifhangere...

Serien har alle de bedste ting: komplekse fascinerende karakterer, uforudselig plot og masser af handling. Det var bare virkelig en instant kærlighed der opstod for mig og den her serie. Jeg er total hooked. Og jeg har endnu ikke hørt nogen, der ikke har kunnet lide den.

Tv-serien er i sig selv er virkelig bare en genistreg ovenpå en genistreg  - og som sagt det eneste der er træls ved serien er at den er så utrolig kort, men det er også okay hvis de skal bruge så lang tid på at skabe sådan en god historie. Jeg håber også de snart vil samle nogle tråde op fra de tidligere episoder engang i fremtiden.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg er så enig! Jeg var ellers lidt urolig, da jeg første gang hørte om denne nyfortolkning af Sherlock Holmes, men jeg synes, de har ramt en rigtig god balance mellem 'fortid' og 'nutid', og så har serien en fantastisk humor! Klart en af mine yndlingsserier :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja enig, humoren er fantastisk! Og jeg er også helt enig i at nyfortolkningen er den helt rigtige balance.

   Slet
 2. Også enig!

  Jeg forstår ikke, at jeg først har opdaget Sherlock i år. Måske fordi cover-billedet på den danske Netflix er så bøvet (Benedict med O-mund). Men min mand så første afsnit en aften og fik mig til at give det en chance. Det er simpelthen en genial serie! Genkender din insta-love-følelse, og kan slet ikke vente til næste afsnit kommer i december 2015. Er glad for, at jeg kunne gå direkte til sæson 3 på den amerikanske Netflix efter verdens ondeste cliffhanger i sæson 2. Stakkels dig, at du måtte vente ... :O

  Er cirka halvvejs igennem de originale bøger og noveller, og de er også fantastiske. Især fordi det går op for mig, hvor mange detaljer der rent faktisk er kommet med i tv-serien. Jeg tør slet ikke se 'Elemental' (den amerikanske New York-udgave af Sherlock Holmes) af frygt for at blive skuffet. Intet slår BBC's version. Eller Benedict/Martin-konstellationen. Så fedt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ikke ligefrem det bedste billede på netflix, men godt at din mand fik startet på den, trods det bøvede billede. :0) Og ja det var frygteligt at vente på sæson 3. :0)

   Jeg vil også snart have læst novellerne færdig, og håber at jeg når det i år- eller det skal jeg! :0)

   Jeg er enig jeg tør heller ikke se Elemental, for man kan nærmest kun blive skuffet. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig