torsdag den 18. september 2014

Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies

Forfatter: Seth Grahame-Smith
Serie: Pride and Prejudice and Zombies #1
Målgruppe: Voksne
Genre: Zombier og Pride and Prejudice retelling

The New York Times Best Seller now with 30% more zombies!

“It is a truth universally acknowledged that a zombie in possession of brains must be in want of more brains.” So begins Pride and Prejudice and Zombies, an expanded version of the beloved Jane Austen novel featuring all-new scenes of bone-crunching zombie mayhem. This deluxe heirloom edition includes a new preface by coauthor Seth Grahame-Smith, thirteen oil painting illustrations by Roberto Parada, and a fascinating afterword by Dr. Allen Grove of Alfred University. Best of all, this limited special edition features an incredible 30 percent more zombies—via even more all-new scenes of carnage, corpse slaying, and cannibalism. Complete with a satin ribbon marker and a leatherette binding designed to endure for generations, this hardcover volume honors a masterpiece of classic zombie literatureJeg er overrasket over hvor meget den her historie følger den originale. Der er smidt noget zombieaktion ind her og der, og dialoger er lavet om så der bliver snakket om zombier. F.eks. bliver der, i stedet for Elizabeths musikalske egenskaber, diskuteret hendes Zombie killing egenskaber. Bogen er i hvert fald slet ikke som jeg havde forventet. Jeg havde forventet mere leg og mere originalitet, og nok også mere zombie - og det er der faktisk for meget af i forvejen.... sådan set i bagspejlet. Det er bare som om Elizabeth Bennet som Ninja zombie dræber ikke helt fungerer for mig. Også selvom hun er total kickass.

Måske er det fordi den ligger for tæt op af en af mine absolutte yndlingsbøger, eller måske er det fordi jeg ikke helt ved om bogen prøver at være sjov... men jeg sad hele tiden og tænkte, at jeg hellere ville læse Austens Pride and Prejudice i stedet.

Jeg kan godt forstå hvis der er nogen der synes den her bog er utrolig morsom. Jeg kan sagtens se det for mig, især når jeg ser de enkelte tegninger som er i den her udgave. Men jeg kan ikke helt selv føle det, for jeg kan ikke grine af at man gør grin med Stolthed og Fordom. Jeg har altid kunnet regne med at lige præcis den Austen historie kunne få solen til at skinne på en dag hvor ingenting er bare lidt okay. Det er historien, enten i film- eller bogform, jeg har med mig i flyet, fordi jeg er så frygtelig bange for at flyve.

Med den her lidt lange forklaring prøver jeg at forklare at hvis du ikke har det sådan med Stolthed og Fordom, så kan det være du sagtens kan nyde den her bog for det den er. For Seth Grahame-Smith skriver upåklageligt, (men okay, en stor del af bogen er Austens ord) og jeg kunne godt finde på at læse andet han har skrevet, men jeg vil ikke læse flere i Pride and Prejudice and Zombies serien - som i øvrigt er skrevet af en anden forfatter.
SHARE:

2 kommentarer

 1. Jeg synes det er en sjov idé til en bog, men har med vilje undgået den. Hvis den var blevet helt omskrevet havde jeg været frisk, men når der bare er smit zombier ind hist og her synes jeg ikke det er det værd.

  Læste Mr. Darcy, Vampire for nogle år tilbage - den morede jeg mig meget over :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja enig, ideen var nemlig meget god, især ja hvis den var blevet helt omskrevet. Men det fungerer bare ikke at de er placeret ind i historien som de er her.

   Jeg har også Mr. Darcy vampire stående, så måske jeg skulle tage og læse den. :0) Det er da i hvert fald positivt at du morede dig meget over den.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig