mandag den 10. november 2014

Sigurd fortæller om de græske guder

Sigurd fortæller om de græske guder
Forfatter: Sigurd Barrett
Genre: Mytologi
Målgruppe: Børn
Udgiver: Politikens Forlag

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplaret


Hvem var Zeus? Hvordan opstod de olympiske lege? Og hvad sker der, hvis man forelsker sig i sit eget spejlbillede?

Sigurd Barrett følger op på sine succeser Sigurd fortæller Bibelhistorier og Sigurd fortæller om de nordiske guder med en række fortællinger fra den græske mytologi. I sin vanlige sprudlende fortællestil og med tilhørende sange inviterer Sigurd børn og deres voksne med til de græske guders forunderlige verden, hvor uhyrer, søslanger og sfinxer bekæmpes af helte med mod
mandshjerte.

Bogen indeholder desuden en mp3-disc, hvor Sigurd læser alle historierne og synger alle sangene.


Jeg kan huske at jeg som barn flere gange har ledt efter lige præcis sådan en type bog. Jeg var vildt interesseret i græsk mytologi (og er det stadig), men jeg kunne dengang ikke finde nogen som helst bøger for børn om det. Siden har jeg set flere udgaver på engelsk og har også købt nogle stykker hjem. Så jeg jublede indvendig da jeg så at der var udkommet sådan en bog. Så bare det bogen er udkommet er i sig selv næsten nok til at jeg giver den fuld stjerner.

Siden har jeg læst rigtig meget græsk mytologi, så derfor rynker jeg en smule bryn når jeg læser teksten, da Sigurd har taget sig tolkningsfriheder. Og et eller andet sted er det også ganske fint at gøre det, for der findes alligevel en lang række forskellige udgaver af de samme historier - så man har ikke noget 100% fast materiale at gå ud fra. Men det er klart at man naturligt vælger dem man synes er sin favorit til at være de "sande" historier, når man kender udgaverne. Så for mig personligt var det her jo ikke de "sande" historier. Og så hjælper det jo altså heller ikke at jeg i øjeblikket skriver en bog hvor jeg selv tolker på de græske guder. ;0) Så den del af mig selv må jeg ligge kortvarig til side, i denne anmeldelse, for at kunne vurderer 'Sigurd fortæller om de græske guder' mere fair.

Sigurd er kendt for at have en barnlig sjæl som børn virkelig elsker. I bogen fortæller han om de gamle græske fortællinger, og det gør han med et glimt i øjet. Sigurd formår at fortælle historierne igennem bogen som om han er nærværende og taler til lige netop det barn der nu sidder med bogen i hænderne. Uanset alder eller køn.

Bogen er smukt og sjovt illustreret og de både understøtter og er med til at fortælle historien. Bogen fungerer ideelt som oplæsningsbog, som man kan være fælles om. Men den er også letlæselig til de børn som gerne vil selv.

Historierne holder jo 100%, de har jo været genfortalt og afprøvet i mange tusinde år. Så de skal helt sikkert nok vække begejstring.
SHARE:

2 kommentarer

 1. Hvor ser den fin ud, Sigurds Bjørnetime var altså hyggeligt :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det så jeg faktisk slet ikke. Så det må jeg have gået glip af, men det er i hvert fald en rigtig fin fortælling han her har lavet.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig