torsdag den 27. november 2014

The Secret Diaries of Lizzie Bennet (Austen tema uge)

The Secret Diaries of Lizzie Bennet

Forfattere: Kate Rorick og Bernie Su
Genre: Austen retelling og romance
Målgruppe: YA og voksne


Bogen findes ikke i en dansk udgaveBased on the Emmy Award winning YouTube series The Lizzie Bennet Diaries.Twenty four year old grad student Lizzie Bennet is saddled with student loan debt and still living at home along with her two sisters, beautiful Jane and reckless Lydia. When she records her reflections on life for her thesis project and posts them on YouTube, she has no idea The Lizzie Bennet Diaries will soon take on a life of their own, turning the Bennet sisters into internet celebrities seemingly overnight.


For et år, eller to efterhånden, faldt jeg over youtube kanalen 'The secret diaries of Lizzie Bennet' og jeg var instant fan. Jeg elskede at følge med når der hver uge dukkede to nye videoer op, indtil der så ikke var flere. Øv. Det var utrolig hyggeligt at følge med i. Så da jeg hørte at forfatterne bag manuscriptet på youtubevideoerne havde lavet en bog, så vidste jeg bare at den skulle jeg have, for jeg ville utrolig gerne opleve universet igen.

The secret diaries of Lizzie Bennet er skrevet i dagbogsform og i starten er det faktisk meget sjovt at læse 'bag om kameraet' hvis man kan sige det sådan. Det er sjovt at høre Lizzies overvejelser om at lave en video og de tanker omkring konsekvenser der måtte være forbundet med det. Og ja det var faktisk ligesom at se videoerne igen for første gang.

Cirka en fjerdedel ind i bogen begyndte det at gå den anden vej for mig. Jeg havde lidt forventet at den her bog ville give mig mere at de scener jeg kun så ganske korte glimp af på youtube videoerne, men de blev endnu engang hastet igennem. Hvilket var super, super ærgerligt.

Der var nogle nye ting at hente ja, men jeg følte faktisk ikke det var helt nok til at holde min interesse der hvor den helst skulle have været. Det er klart det er svært at putte nye konflikter ind i en historie der allerede er fortalt, man vil jo altid have en skabelon, men derfor irriterede det mig bare ekstra meget at man stadig gik lidt langt udenom scenerne med Darcy, især fordi det vil man ikke gøre på samme måde i vores tid som i Austens tid. Så for mig virker det lidt forkert.

På trods af det var den nu meget underholdende, og hurtigt læst, og det er absolut en af de bedre Pride and Prejudice 'retellings' jeg har læst. (Og set) Hvis du overvejer at læse bogen frem for at se videoerne, så vil jeg faktisk anbefale videroene i stedet for bogen. De er simpelthen fantastiske! Og hvis du gerne vil begge dele, så vil jeg faktisk også starte med videoerne, det føles mere naturligt. Jeg synes i hvert fald man vil mangle noget hvis man kun læste bogen.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg havde det lidt på samme måde da jeg læste den, men alligevel elskede jeg den, fordi jeg var fuldstændig i Austen P&P humør.
  Jeg tror man vil få mest ud af begge dele hvis man læste bogen sideløbende med at man så videoerne, så ville man måske ikke sidde nær så meget og 'kede' sig over de scener man har set/læst om en gang, men i stedet bare føle dem suppleret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du faktisk ret i. God ide. Der var nemlig mange gange hvor jeg synes det var lidt en gentagelse af hvad jeg allerede havde set.

   Slet
 2. Jeg elsker virkelig også YouTube-serien, men bogen var også lidt flad i mine øjne. Især når der bare var klippe-klistret dialogscener fra videoerne ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, enig de sider var frygtelig kedelige. Jeg ville have ønsket at de var taget ud, men det er selvfølgelig svært hvis man ikke har set videoerne inden.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig