fredag den 2. januar 2015

Bedste bøger jeg har læst i 2014

Den her var utrolig svær for mig. Efter 200 læste bøger, så kan det være svært at vælge. Dog har jeg skullet minus genlæsningerne fra, men alligevel ...
Jeg har været nødt til at dele dem op i kategorier og i de kategorier valgt tre forskellige bøger, som er stillet op i tilfældig rækkefølge. Da jeg læser mange forskellige genre, så vil det være unfair at sammenligne f.eks. en klassiker med en chick-lit.


 
Årets tre bedste voksenbøger
Disse tre bøger har jeg valgt, fordi de hver især faktisk stadig sidder i kroppen på mig. De har gjort så stort et indtryk, at de er blevet ved mig efter endt læsning, og de sidder her stadig på trods af at de to af dem er læst for over et halvt år siden. 
 
Årets tre bedste ungdomsbøger
To paranormale og en realisme. Ja det passer nok meget godt til hvordan min smag er indenfor ungdomslitteratur. Half Bad har modtaget forskellige anmeldelser herhjemme i Danmark, men jeg var fuldstændig solgt. Kys mig Langsomt er den ultimative kærlighedshistorie og Ruby Red er en af de bedste tidsrejse bøger jeg har læst. 
Årets tre bedste børnebøger
 
Fælles for disse børnebøger er at de formår at række længere ud end deres målgruppe. Jeg har nydt og elsket dem alle tre. Neil Gaiman er jo altid genial, og The Secret Garden er en udødelig klassiker. Zombie jægerne er virkelig fantasifuld og spændende læsning. Og så er det af en dansk forfatter!

Årets bedste danske bog

 

 
Jeg har også valgt at fremhæve en enkelt dansk bog - og det på trods af at jeg ikke har læst så mange bøger i år fra en dansk forfatteres hånd, men jeg synes bare sådan alle skulle tage at læse den her bog. Bogen er en ungdomsbog, og den var ret tæt på at komme med i kategorien ovenfor, men jeg synes den skulle have helt sin egen. 

 
SHARE:

4 kommentarer

 1. Uha så kan jeg godt glæde mig til min tbr-liste, flere af de bøger du har vist er nemlig derpå:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan du i hvert fald. Det er nogle skønne, skønne læseoplevelser. Simpelthen. Jeg glæder mig til at følge med i hvad du synes om dem. :0)

   Slet
 2. Hvor er det nogle fantastiske bøger, du har på din liste. I hvert fald dem, som jeg også selv har læst. Dog er stort set alle de andre også på min TBR. "Kys mig Langsomt" er virkelig sådan en fantastisk kærlighedshistorie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja 'Kys mig langsomt' er bare så fantastisk hyggelig og skøn, så den skulle altså på listen. :0) Jeg synes faktisk vi ofte har samme mening omkring mange bøger, du er dog noget bedre til krimi end jeg er. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig