onsdag den 7. januar 2015

Boglige udfordringer 2015

 

Det er vidst ingen hemmelighed at jeg elsker at lave lister, og derfor gør jeg det også meget gerne over min læsning. Jeg kan simpelthen ikke lade være, og for mig har det også en klar fordel.

Jeg har fundet ud af at jeg ikke skal have alt for faste mål, for læsningen er om noget som vinden blæser og efter humør. Så det kan være svært at skemalægge. Derfor er mange af mine mål meget 'løse' i det. Faktisk er det så løse at man kunne spørge sig selv om man så ikke lige så godt kunne lade være. For hvad udfordringer er der i f.eks. at læse en biografi når der findes masser derud af slagsen og man bare kan vælge frit?

For mig er formålet helt klart, at minde mig selv om de bøger jeg ofte har en tildens til at glemme. Tiden flyver afsted, og pludselig har jeg ikke læst de bøger som jeg havde håbet. Der er så mange at vælge imellem, og det kan godt være en hel udfordring at huske at læse de bøger man gerne vil. Måske giver det ikke helt mening, men det er faktisk sådan jeg har det. Jeg kan nemt glemme hvor meget jeg f.eks. nyder New Adult bøger, så derfor brugte jeg udfordringen om at minde mig selv om det, og det var fungerede fantastisk.

Jeg har længe gået og ville starte på nye serier, men føler ikke jeg bør gøre det før jeg i det mindste har læst nogle af dem jeg er i gang med færdige. Så derfor brugte jeg sidste år på at læse 17 af slagsen færdig. Så selvom målet var 20, så fik jeg da tæsket så mange igennem, at jeg i år kan skrive at jeg vil begynde på 10 nye. - Igen for at minde mig om det midt i turbo-læsningen. Altså nogle gange tager den ene bog altså bare den anden, og det er som om jeg ikke altid helt er i kontrol når det sker. For selvfølelig er jeg det, men det er bare som om ord drager en til den ene spændende bog efter den anden.
Her er årets udfordringer:Læs 120 bøgerGenlæs 6 favoritter

3 Harry Potter

3 Ringenes HerreLæs 2 biografierLæs 2 bøger om at skriveAfslut 10 serierBegynd 10 nye serier

 

10 must reads

I Capture the Castle

Jane Eyre

The Ocean at the End of the Lane

Middelmarch

Little Women

A Room with a View

Serema

Gone Girl

Cuckoo's Calling

The Name of the Wind
Genlæsninger og must reads er dem overført fra sidste år som jeg ikke nåede. Så håber jeg der er mere held med dem i 2015. Målet er at læse lidt mindre næste år end jeg har gjort i år. Blandt andet fordi mit arbejde også indeholder så meget læsning, og jeg vil rigtig gerne lave plads til mere skriveri når jeg så er hjemme.

Min udfordring kan følges løbende under fanen 'udfordring'. Her kan man også finde 2013 og 2014 udfordringerne.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Det ser spændende ud. En sjov ide, at dele dem op på den måde i genre. Det glæder jeg mig til at følge med i :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har i hvert fald fundet ud af at det er på den måde jeg bedst minder mig selv om hvad det er jeg rigtig gerne vil læse i 2014. Så det fungerer bedst for mig sådan.
   Jeg synes også det er mega hyggeligt at følge med i andres udfordringer.

   Slet
 2. Det virker som nogle rigtig gode udfordringer, du har sat dig. Og løse udfordringer kan virkelig også noget - som du selv skriver, så er de jo rigtig gode til at minde en om, hvad man egentlig gerne vil læse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lige præcis. Sådan fungerer det i hvert fald for mig. Jeg føler også jeg har en masse gode ting at se frem til, i stedet for at det føles som en uoverkommelig udfordring. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig