onsdag den 25. marts 2015

A Room With a View

A Room With a View

Forfatter:Lucy has her rigid, middle-class life mapped out for her until she visits Florence with her uptight cousin Charlotte, and finds her neatly ordered existence thrown off balance. Her eyes are opened by the unconventional characters she meets at the Pension Bertolini: flamboyant romantic novelist Eleanor Lavish, the Cockney Signora, curious Mr Emerson and, most of all, his passionate son George.

Lucy finds herself torn between the intensity of life in Italy and the repressed morals of Edwardian England, personified in her terminally dull fiancé Cecil Vyse. Will she ever learn to follow her own heart?
  Jeg har på et tidspunkt set en liste over store kærlighedshistorier, som man skulle tage at læse, og da både Pride and Prejudice og Gone with the Wind var på listen, så var jeg overbevist om at jeg ville elske alle de andre bøger på listen. Især fordi jeg har hørt så meget godt om dem. Derpå listen stod A Room With a View, og siden jeg har læst den titel på den liste, så har den været en must read. Det skal siges at på listen stod også Outlander, og den havde jeg ikke haft den største succes med, så det burde måske have advaret mig.

Fordi, denne lange intro tjener det formål at fortælle, at for mig er det her ikke en epic kærlighedshistorie. Så langt fra faktisk, men det kommer jeg til lige om lidt.

A Room With a View er en kort lille sag, og jeg tænkte at den kunne jeg da hurtigt lige læse. Der blev jeg klogere. Bogen er skrevet i det mest tæt kompakte sprog, som man typisk kender det fra  novelleskrivning, og derfor havde næsten hver anden sætningen en eller anden ekstra klingende dobbelt betydning. Hvilket jeg nok ikke var helt i humør til, men jeg sænkede farten og prøvede at lade ordene komme til deres ret. Det var lidt en kamp for jeg følte ikke helt jeg flød med Forsters skrivestil som jeg villet have ønsket. Alligevel kan jeg sagtens se hvorfor denne bog er blevet en klassiker.

For at vende tilbage til min liste-snak i indledningen. Så nej så føler jeg ikke det her var en fantastisk kærlighedshistorie. Jo, det var en kærlighedshistorie, men for mig var den utrolig akavet og mærkelige. Især fordi teksten emmer så meget af ironi, at jeg føler det fjerner fokus fra det jeg gerne vil læse om, nemlig kærlighed. Så jeg føler egentlig jeg gik til bogen med de forkerte forudsætninger. Alligevel formår Jane Austen jo så smukt både at lave ironi med sin tid og fortælle en episk kærlighedshistorie, og det er nok ikke det Forster prøver, men det efterlader mig ikke desto mindre skuffet.

Alligevel skal den have fire stjerner for den var ret humoristisk flere steder, og sprogligt så er den jo et mesterværk - det kan vi nok ikke komme udenom, uanset om vi helt kan forene os med stilen eller ej.
SHARE:

2 kommentarer

 1. Jeg holder nu så meget af den bog, og din udgave er intet mindre end fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kunne virkelig heller ikke stå for den udgave. :0)
   Jeg tror også at jeg vil have det anderledes med bogen når jeg engang genlæser den, for så vil jeg være klar over hvad jeg gik ind til.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig