lørdag den 4. april 2015

Cinderella

 


 

  

 

Cinderella (på dansk ‘Eventyret om Askepot’) er en live action film af eventyret om ‘Askepot’ som vi kender den fra Disneys ‘Brødrende Grimm’ udgave.

Efter ‘Into the woods’ var jeg særlig nervøs over at skulle ind og se Cinderella. Især fordi jeg ikke helt vidste hvad jeg skulle synes om Lily James i rollen som ‘Askepot’. Men ved i hvad? Jeg blev fuldstændig og helt og aldeles overvældet.
Disney leverer stærkt - Cinderella er smuk, bevægende og fuldstændig magisk. Dette var faktisk historien som den burde være skrevet. Historien er fuldstændig tro mod Disneys originale klassiker, og der er derfor ikke så mange overraskelser eller moderne tiltag at spore. Men hvorfor også ødelægge en smuk fortælling?

For at vende tilbage til hvorfor det her er udgaven som den burde være skrevet, er fordi vi får meget mere karakter ud af Askepot - mere personlighed, og det samme gør vi med ‘prinsen’. Vi får også en langt mere troværdig kærlighedshistorie - selvom der selvfølgelig stadig er en snert af ‘prins møder pige og BANG’, men i den her udgave har de i det mindste samtaler.


 Ballet - åh.. ja ballet, det er fuldstændig magisk. Visuelt er Cinderella bare: storslået. Farvestrålende! Askepots kjole er vidunderlig, men bedst af alt er næsten koreografien. Koreografien er her der og alle vegne, en smuk håndbevægelse - her, dansende besværgelser - der, og så til de helt store fortryllende koreograferede dansescener. Det var alt sammen med til at gøre filmen til den kæmpe oplevelse det var.

De visuelle effekter var fantastiske. Jeg elsker de små mus! Det er vildt hvad man efterhånden kan lave. Musene snakker ikke, men deres udtryk, handlinger og kropsprog får det til at virke som om de gør.

Humoren var anderledes end i tegnefilmene, men velplacerede.Rollerne var perfekt besat. Lily James gjorde det fantastisk, den fødte Askepot. Selv Helena Bonham Carter, udgjorde en skøn pudsig fe-gudmor. Hun bliver altså ved med at overraske mig som skuespiller. Hun kan tilsyneladende spille alt. Det var dog især Cate Blanchett som stedmor - femme fatale, som gav filmen et ekstra niveau. Og hendes garderobe altså! Splendid green!

Det her er en film jeg kommer til at se igen og igen, det er en instant favorit, og jeg er nu voldsomt, voldsomt spændt på hvordan live action ‘Skønheden og udyret’ bliver.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Så du den på originalsprog eller dansk dub?
  Jeg vil så gerne se den, og din anmeldelse giver mig bare endnu mere lyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Originalsprog! Helt sikkert, det andet vil ikke være til at holde ud. Du skal helt klart tage ind og se den!

   Slet
 2. Åh, så smukke billeder og så smukke ord! Jeg har BRUG for at se den film, men i Odense vises den kun med dansk tale, og det gider jeg ikke. Æv med æv på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eji.. dumme Odense biograf. Kan godt forstå du ikke har lyst til at se den med dansk tale, det er da også irriterende hvorfor de gør det.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig