fredag den 26. juni 2015

Maze runner: Dødskuren

 


 
Maze runner: Dødskuren

Forfatter: James Dashner
Serie: Maze Runner #3
Originalsprog: Engelsk, The Death Cure
Genre: Dystopia
Målgruppe: YA
Udgiver: Høst og søn

Tak til Rosinante & co. for anmeldereksemplaretDet hele slutter her. Vil der være nogen overlevende?

Thomas har mistet alt. Sit frie liv, sine venner. Men nu er det slut. Prøvelserne er endelige overstået.
Som sidste led i jagten på en kur mod Udbruddet, vil WICKED give Thomas og de tilbageværende lysboere deres hukommelse tilbage. Hvad WICKED ikke ved er dog, at Thomas allerede husker nok til at forstå, at alt hvad de siger, er løgn ... Men sandheden er i al sin gru værre end noget, Thomas nogensinde har forestillet sig.

Dødskuren er tredje og sidste del af Maze Runner - trilogien - bøgerne bag de populære film
.

Maze Runner serien har desværre tabt mig løbende gennem serien, men jeg tror især det er fordi en ordentlig verdensopbygning betyder meget for mig.

Forvent ikke at få svar på alt - eks: 'om der ikke havde været en mindre besværlig og dyr måde at få de informationer WICKED skulle bruge, fremfor at bygge en kæmpe labyrint?' Den slags spørgsmål, kan man godt glemme. Den dystopiske verden i maze runner serien er fyldt med huller hist og pist, og af samme årsag købte jeg heller ikke slutningen. Der var alt for mange plothuller, når det kom til det realistiske.

Det bedste ved Maze runner serien er karakterne og den til tider hæsblæsende action. Hvor 'Infernoet' ikke gav så mange svar, og mere var en bog-bro imellem den første og sidste bog, så var Dødskuren bogen med alle svarene. Nu er det slut med flere 'test' - nu handler det kun om at overleve. Enkelte ting kunne man gætte sig til hvor andre ting har overrasket. Især dem der overrasker gør læsningen underholdende - så selvom 'Dødskuren' ikke var en pageturner som 'Labyrinten', så var man ok underholdt, og det var spændende at se hvad derskete med Thomas, Newt og de andre.

Det bliver især spændende at se om de filmatiserer 3'eren, og det håber jeg de gør, for Maze Runner serien gør det utrolig godt på det store lærred. Jeg glæder mig i hvert fald utrolig meget til at se 2'eren.

Grunden til jeg giver 3'eren en stjerne mindre end 2'eren, er fordi slutningen og de manglende svar trækker ned for mig. Men hvis man modsat mig ikke behøver logiske svar på den dystopiske verden og var vild med 'Infernoet' så vil man bestemt ikke blive skuffet.SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig