lørdag den 25. juli 2015

Serier jeg har set: The White Queen


Tv-serien 'The White Queen' der bygger på 'The Cousins' War' bog-serien af Philippa Gregory fik desværre kun en sæson. Det synes jeg var super, super ærgerligt. Personligt gad jeg godt den havde fortsat, indtil den ville være blevet en form for prequel til The Tudors serien.


Jeg har hørt mange beklage sig over at de ikke kunne forene deres ide med en historisk serie og så noget magisk. Hvilket jeg synes er super ærgerligt, for så har de ikke været gode nok til at vise, at det er fordi familien Rivers kun tror de selv er hekse, og ikke at det de gjorde rent faktisk hjalp. I følge historien troede de bare det gjorde, og derfor forstår jeg godt hvorfor det bliver vist som om at det virker, men i virkeligheden var det jo nok nærmere et rent tilfælde end noget andet. 
Da jeg havde læst bogen før jeg så tv-serien, så vidste jeg ligesom hvad jeg gik ind til, og jeg var utrolig positiv over at de fulgte bogen tæt. Dog med nogle enkelte forskelle, men jeg vil ikke gå alt for meget i deltaljer, for det er klart at man altid vil have nogle ynldingsscener og hændelser i forevejen. 

Castingen var helt genial, det var stortset sådan jeg selv så personerne i mit hoved, nogle steder bedre, andre steder ikke helt, men det var overbevisende hele vejen igennem. Derudover så er tv-serien jo altså bare noget så smuk. Jeg elsker alle kjolerne, og ja jeg elsker den engelske historie, så det er virkelig næsten en hel gave, at se den blive virkeliggjort og se hvor meget der er blevet gjort ud af det hele. 

Rosenkrigene som The Cousins' war hedder på dansk var i historien en voldsom tid. Det var familie mod familie - på den værst tænkelige måde. Så serien afspejler masser af intriger, hævnagter, familiedrab og alle typer af bedrag blev begået. Faktisk er det lige præcis fra den her periode i engelsk historie at George R.R. Martin har fundet inspiration til 'The Game of Thrones'. Så hvis man kan lide historiske perioder, tudors serien eller The Game of Thrones for dens politiske side, så er den her serie et must.SHARE:

2 kommentarer

 1. Jeg må indrømme, at denne tv-serie fik mig til at udskyde at læse bogen af samme navn, for den var slet ikke mig. Jeg er ellers til historiske dramaer, men jeg brød mig ikke om personerne, som virkede flade og egoistiske på samme tid. Men det kan være, jeg skal prøve bogen alligevel, så jeg kan finde ud af, om det er tv-seriens version, jeg bare ikke bryder mig om.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også bøgerne tegner karakterne meget egoistiske, men det kan jeg personligt meget godt lide, for jeg tror virkelig at de var sådan dengang. Men ja når det bliver en kombination at de er flade og egoistiske virker det heller ikke altid for mig, men på det punkt synes jeg det var bedre i bøgerne. Måske derfor jeg ikke følte det med tv-serien, fordi jeg kendte dem fra bøgerne i forvejen.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig