onsdag den 22. juli 2015

Zombiecorns

Zombiecorns

Forfatter: John Green
Målgruppe: YA
Genre: Zombie dystopi - novelle


Fås ikke på dansk

Fås gratis på engelsk her:  http://effyeahnerdfighters.com/post/2835409604/didnt-get-your-chance-to-get-your-hands-on-john 
(From novella introduction)

Dearest Reader,
This is a bad zombie apocalypse novella. It was written in a hurry. It is riddled with inconsistencies. And it never quite arrives at whatever point it sought to make. But remember: The $25 you donated to charity in exchange for this steaming mess of prose will help our species shuffle along, and I hope you’ll feel warmed by your good deed as you read. Thank you for decreasing the overall worldwide level of suck, and as they say in my hometown: Don’t forget to be awesome.

Best wishes!
John Green
Zombiecorns er en kort novelle om zombier som John Green skrev til et velgørenheds formål. Han skriver selv i bogen og undskylder på forhånd over at historien aldrig helt nåede derhen hvor han ville have den. Dertil så er forsiden vildt misvisende da der overhovedet ikke er nogen enhjørninge - zombificeret eller ikke. Faktisk så tror jeg nærmere titlen hentyder til de korn som gør mennesker til zombier.

Så er stilen ligesom lagt. Så kan det næsten kun gå fremad herfra, skulle man tro.

For ja John Green har ret. Zombiecorns virker ikke til at være en helstøbt historie. Den er godt fundet på og der er et nogenlunde sammenhængende univers, men den mangler desperat et tykkere grundlag for dens eksistens. En større mening. Så måske har John Green holdt sig til realisme af en årsag.

Hvis vi ser bort fra nogle småfejl og en forudsigelig handling, så ja, så er den jo skrevet godt. Det kan man alligevel ikke tage fra John Green på nogen måde. Så derfor var det også en nogenlunde hæderlig læsning og den var skrevet til et godt formål, så på en måde føler jeg at han er undskyldt. Især fordi han også selv siger det, så hvordan kan man næsten kritiser manden for det? Men faktum er at novellen nok aldrig ville være blevet udgivet i den her form hvis den var gået igennem et forlag eller skrevet af en med knap så kendt et navn.


 
 
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig