torsdag den 20. august 2015

Sniper


 

Sniper

Forfatter: Kasper Hoff
Genre: Realisme
Målgruppe: Unge - primært drenge
Udgiver: GyldendalTak til Gyldendal for anmeldereksemplaretMÅ MAN SLÅ ET ANDET MENNESKE IHJEL? Det spørgsmål må 15-årige Christopher stille sig selv, da han arver en snigskytteriffel efter sin far. Faren var lejesoldat i Afrika, og med våbnet følger planerne til tre mord. Det første mål er en afrikansk diktator med masser af uskyldige liv på samvittigheden. Nu står Christopher over for et valg: Han kan fortsætte sin udsigtsløse og middelmådige tilværelse som utilpasset teenager, eller han kan gå i sin fars fodspor og kæmpe for en bedre verden. Men bedre end hvad? Og for hvem?

Christopher opdager snart, at farens verden ikke var så sort/hvid, som han gik og forestillede sig, og at hans valg har store konsekvenser.‘Sniper’ er bare den helt perfekte drengebog. Der sker en frygtelig masse, og man følger en ret sej dreng som er enormt god til at sigte med det våben han pludselig er kommet i besidelse af. Bogen er desuden super kort og hurtigt læst.

Derfor var det tydeligvis heller ikke en bog for mig, men jeg synes den var skrevet super godt. På sådan en, nem at komme ind i handlingen måde. Moralsk set er jeg ikke så vild med hvor bogen vil hen, eller rettere, jeg synes ikke at den er skarp nok, men det er nogle gange lidt en smagssag, for jeg forstår fint hvor forfatteren vil hen.

Så bogen er kort sagt et hurtigt underholdningfix, samtidig med den er meget problemstilling aktuel, og tankevækkende. Super fin bog.SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig