fredag den 4. september 2015

Gadekatten Bob

 Gadekatten Bob - hvordan en gademusiker og en hjemløs kat sammen fik en ny chance her i livet.
Forfatter: James Bowen
Originalsprog: Engelsk, ’A street cat named Bob’
Målgruppe: Alle katteelskere. Primært voksne
Genre: Fagbog/biografi
Udgiver: Exlibris Media

Tak til forlaget Exlibris Media for anmeldereksemplaret

Da James Bowen fandt en medtaget, rød gadekat, der lå sammenkrøbet i den bygning, han for nyligt var flyttet ind i, havde han ingen anelse om, hvor stor betydning den ville få for hans liv. James var tidligere heroinmisbruger og levede fra hånden til munden i Londons gader, og det sidste, han havde brug for, var et kæledyr at have ansvar for.

Alligevel kunne James ikke lade være med at hjælpe den intelligente hankat, som han snart gav navnet Bob. I løbet af kort tid blev de to uadskillelige, og deres fælles oplevelser og op- og nedture kom til at ændre deres liv og langsomt læge sårene fra fortiden.
’Gadekatten Bob’ er en hjertevarm fortælling om en møde mellem end mand og en kat. Begge parter har nået lavpunktet i deres liv, men sammen finder de vejen tilbage til livet. Noget de ikke kunne have gjort alene.

Bob er en helt særlig kat, han har et meget roligt temperament, som sikkert er følge af hvad han har oplevet før mødet med James. Det er helt utrolig smukt at se hvordan de to knytter sig til hinanden, og sammen finder tilbage til livets lyse veje.

Gadekatte og uønskede katte er et større og større problem, også herhjemme, og mange vil ikke give Bob en chance som James gjorde, og det smukkeste af det hele er at James’ liv også bliver forandret til det bedre på grund af Bob. Fordi han skal tages sig af et andet individ. Han har pludselig en at tænke på, hvilket gør det lettere, fordi han ikke hele tiden kun skal tænke på sig selv. Han får ansvarsfølelse over katten, og over hans liv og han føler sig ikke længere ensom. Han føler sig elsket, af den lille røde kat. Bob betyder pludselig alt for ham, og Bob ender med at redde hans liv ligesom James har reddet Bobs liv, da han fandt ham.

Det er virkelig en rørende og hjertevarm historie James her fortæller, og det er ikke noget at sige til at bogen er en bestseller, eller at Gadekatten Bob er blevet et populær fænomen på youtube. Det er virkelig et mustread for alle katte-elskere, der meget nemt kan sætte sig ind i, hvordan en kat kan ændre en persons liv.


SHARE:

2 kommentarer

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig