torsdag den 10. september 2015

Mine næste must buys - danske bogserier

Jeg synes det er SÅ fedt at der er så mange danske forfattere, på banen med international karakter. Det har der altså virkelig manglet! Jeg var ved at falde ned af stolen da jeg opdagede hvor mange danske forfatteres YA bøger der er must haves for mig.

I lang tid har forlagene haft meget fokus på 'skolebøger' og det er da helt sikkert også meget forståeligt, men jeg tror at fokusset har gjort, at de har tabt mange unge til det engelsk marked. Sådan havde jeg det i hvert fald selv. Jeg blev fuldstændig blændet af det enorme fede udvalg indenfor fantasy genren, at jeg bare købte hjem i stakkevis og læste det alt sammen på engelsk. Faktisk begyndte jeg først at læse på dansk igen da jeg startede bloggen, og det er en af de kæmpe fordele jeg har haft af at have bloggen. For dansk er virkelig et smukt sprog.

Jeg er der ikke helt endnu med danske voksenromaner, af danske forfattere. Jeg synes der er en stor tildens til at det skal være fin litterært og der er ikke så meget fokus på den gode historie. Jeg bliver ikke så meget bevæget over det og jeg har svære ved at leve mig ind i det. Men der går det også lidt den rigtige vej for mig.


Disse bøger er seriebøger hvor jeg VIRKELIG glæder mig til fortsættelsen, af den ene eller anden grund. Jeg synes som sagt de alle sagtens ville kunne gå på et international marked. Og det betyder selvfølgelig ikke at jeg synes de er mindre dansk. Tværtimod er jeg helt stolt af at de er danske og ja de er jo ligesom skrevet på dansk. Det jeg egentlig mener er at de alle kan stå mere eller mindre på linje med nogle af de helt store internationale bestsellers der findes derude, og det er enormt flot når man tænker på hvor få mennesker vi er i Danmark kontra udlandet. Disse danske forfattere gør derfor et virkelig flot stykke arbejde. (det er der helt sikkert også flere danske forfattere der gør, jeg kan bare umuligt udtale mig om genre som jeg ikke har dyrket på det engelske marked, som jeg har med fantasy YA)

Især selvfølgelig de mest garvede forfattere Nicole Boyle Rødtnes og Line Kyed Knudsens er nok de mest gennemarbejdede. Det samme gælder faktisk overraskende nok (fordi de alle fire er debutanter) også for Nanna Foss, Jeanette Hedengran & Tina Sandahl og Sidsel Sander Mittet.

H.W. Klaris og Sidsel Katrine Slej har lidt mere arbejde foran sig, efter min mening, både på det skrivetekniske men også at holde øje med det internationale marked for at undgå mange klichéer. MEN de har helt sikkert også ramt noget og er rigtig godt på vej.

I øjeblikket er jeg ironisk nok i gang med at læse tre af de ovenstående, og det er virkelig et problem. Ilt tyv kom jeg til at gå i gang med fordi den bare fangede mig FULDSTÆNDIG fra første side. Så nu har jeg svært ved at finde ud af om jeg skal læse Ilt tyv, Mørkets søn eller Runemagikeren. Jeg vil gerne læse dem alle sammen på en gang! Suk hvorfor skal jeg også have så meget mellem ørene for tiden.

Disse bøger har virkelig mine varmeste anbefalinger og jeg glæder mig (sindsygt meget) til at læse videre i dem alle.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Glæder mig til at sende GEMINIDERNE til dig :) Endnu en gang tusind tak for skarpe betalæser-øjne. Håber du kan lide den endelige version.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg GLÆDER mig også SINDSSYGT meget!! :0) Vil ha den NUNUNUUUUU!!! :0) *må-beherske-mig.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig