tirsdag den 20. oktober 2015

The Fox and the Star 

 


The Fox and the Star

Forfatter: Coralie Bickford-Smith
Genre: Magisk realisme
Målgruppe: Børn

Bogen fås endnu ikke på dansk
The Fox and the Star is the story of a friendship between a lonely Fox and the Star who guides him through the frightfully dark forest. Illuminated by Star’s rays, Fox forages for food, runs with the rabbits, and dances in the rain—until Star suddenly goes out and life changes, leaving Fox huddling for warmth in the unfamiliar dark. To find his missing Star, Fox must embark on a wondrous journey beyond the world he knows—a journey lit by courage, newfound friends, and just maybe, a star-filled new sky.


‘The Fox and the Star’ er en meget minimalistisk fortalt historie, med det flotteste udseende og det smukkeste budskab. Den er bare så enkel, smuk og ren. Det er en stofindbunden skønhed, med de smukkeste og mest stemningsfyldte illustrationer jeg længe har set. Det var simpelthen bare kærlighed ved første blik.

Historien bliver fortalt i meget korte sætninger og over meget få sider. Sprogligt var den ikke potetisk som jeg først havde forventet, og det var faktisk helt en positiv overraskelse - ikke kun fordi jeg fik noget andet end forventet, men fordi at den her bog viser at historien godt kan fortælles kort og smukt uden at finde smukke sproglige krøller. Dermed ikke sagt at jeg ikke kan lide de sproglige krøller, men især fordi det er en børnebog, synes jeg det her valg er helt perfekt.

Selvom ‘The Fox and the Star’ ikke er en historie med mange ord, så er budskabet alligevel dybt. Det er en historie om mod og ensomhed. Historien er faktisk lige så voksen venlig, som børnevenlig. Det samme gælder illustrationerne efter min mening, der er utrolig smukke og måske den lidt lette søde runde streg gør, at børn også vil elske dem.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Den er simpelthen SÅ fin - og jeg vil så gerne læse den! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig bare så fin og så smuk. <3

   Slet
 2. Hvor er det bare en flot bog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det, den er bare noget så flot og selvom den er ret hurtig læst, så sidder man alligevel og dvæler ved de smukke sider.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig