søndag den 14. februar 2016

Top 10 YA kærligheds-realisme bøger

Valentinsdag - jeg elsker selv at fejre dagen, for personligt synes jeg helt sikkert at kærligheden i alle dens afskygninger er værd at fejre. Men for mig har det været vigtigt ikke bare at kører det der kommiselle-ræs som der bliver lagt op til fra medierne og butikkerne side. Valentinsdag for mig er ikke nødvendigvis = med blomster, eller at tage på restaurant (selvom jeg har været meget forfalden til sidstnævnte de sidste mange år - enhver undskyldning for at komme ud og få god mad skal jo udnyttes. ;0)) Jeg synes det skal være hvad man selv gør det til. Jeg synes ikke det skal være en dag med masser af forventninger, men i stedet bare en hyggelig dag hvor man er sammen med nogle man elsker og hvor man laver ting som man elsker at lave sammen, og så er det faktisk ligegyldigt hvad det så måtte være.

Jeg synes det er synd at lade dagen forbigå i stilhed - måske fordi jeg er håbløs romantikker, men jeg ved at hvis jeg ikke havde nogen at fejre dagen med, så ville jeg fejre dagen ved at læse en god kærlighedsroman. Så i anledning af i dag har jeg lavet en lille top 10 over de bedste YA kærligheds-realisme bøger jeg har læst.

 


 
The princess diaries (hele serien)


 
 
 
 

The fill-in boyfriend


 
The distance between us
En flænge i himlen (The fault in our stars)
Kys mig langsomt (easy)
Pushing the limits

 On the fence


 
Endnu en Katherine (an abundance of Katherines)

 
 


Dare you to
 
 
 
 
 

Snowed overUnderligt nok så synes jeg ikke det er i den her genre jeg finder de bedste kærlighedshistorier. På trods af at kærlighed genren er bøgernes hovedfokus men det bunder nok i at jeg foretrækker historiske og fantasy genrebøger frem for realisme. Og det gør det heller ikke nemmere at jeg begrænser det til YA.

Jeg tror også jeg er ret vanskelig på det her område faktisk. For det er lige med at finde en god balance mellem for sød og for tung. For mig er bøger som Zoellas 'Girl online' og Stephanie Perkins (Anna and the french kiss) alt for sukkersøde. Hvorimod bøger som Gayle Forman (If I stay) eller Jennifer Niven (All the bright places) er alt for tunge.

Man kan argumentere for at John Green også er for tung, men for mig gør det en verden til forskel at de også er andet end det, at de samtidig er utrolig sjove, nørdede og smukke.

Kasie West er for mig tydeligvis dronningen over dem alle. Der er bare noget ved hendes bøger som jeg virkelig elsker. De har en fantastisk kombination af kærlighed, humor og så er de bare friske og anderledes end meget andet i genren. Særligt synes jeg hendes hovedpersoner virker ægte og troværdige.

Meg Cabots princess diaries er som den eneste på liste også den eneste bog (serie) jeg har læst mens jeg selv var YA, de andre har jeg læst i løbet af de sidste par år. Og derfor står den utrolig stærk hos mig som en virkelig skøn kærlighedshistorie, og selvom man kan diskuterer hvor realistisk den er, så er den bare noget så utrolig morsom, og kærlighedshistorien er så utrolig god og sød (uden at være for sukkersød) Selve kærlighedshistorien løber over hele serien, så derfor får hele serien en placering og ikke bare en af bøgerne.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Ej hvor fantastisk et indlæg. Har lige været ved at sende dig en mail og bede om anbefalinger på bøger, der minder om 'Kys mig langsomt', og så smider du det op her. Du må være tankelæser ;)
  Kan du anbefale, hvilken jeg skal starte med? Jeg var helt vildt med 'Kys mig langsomt', så jeg er en sucker for lignende kærlighedsfortællinger lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor sjovt. :0) Kys mig langsomt er også virkelig skøn læsning, der findes faktisk en fortsættelse på engelsk, men jeg tror ikke den udkommer på dansk, jeg har nemlig ventet lidt og set tiden an, men kunne godt finde på at læse den på engelsk snart. Hvis du leder efter mere af det samme, så er bøger Pushing the limit, dare you to og Kasie West med the fill in boyfriend og the distance between us et godt bud. On Dublin street minder mig også meget om Kys mig langsomt, og den er også rigtig god, og den eneste grund til den ikke er på listen er fordi det er en NA (New adult) og ikke YA.

   Slet
  2. Uh, den fortsættelse vil jeg gerne have sat i! Mon ikke den kan sluges på engelsk også ;)
   Og tak! Jeg vil gå igang med din liste af anbefalinger. Kærlighed kan man bare ikke få nok af.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig