fredag den 24. juni 2016

5 års jubilæum

 
 


5 års jubilæum – wow. Jeg kan slet ikke forstå jeg har haft bloggen i fem år, og det er alt sammen takket være jer. Alle jer der gider at læse med. Jeg føler mig vildt priviligeret og tager gerne fem år til. Tuusind, tusind tak fordi I følger med. De fem år har været helt, helt ubeskrivelig fantastiske.

Naturligt nok har jeg spurgt mig selv her de sidste dage – hvorfor? Hvad er det der gør at man følger nogle blogge frem for andre. Og hvorfor bliver min blog læst? Og det har sat en masse tanker i gang – blandt andet hvad jeg selv tænker om min blog og hvad jeg kan gøre bedre.

Det har været vigtigt for mig at have bloggen som et fristed. Altså et sted der ikke skulle føles som et arbejde. Derfor er jeg endnu mere taknemmelig for at du følger med trods tastefejl og håbløs tegnsætning. Som grafiker skulle man også tro at jeg ville have et flottere blogdesign, men igen her har jeg bare nydt at bloggen handlede om bøger og intet andet. For med et fuldtidsjob er det svært at finde nok timer til at nå det hele. Nu jeg er på barsel har jeg faktisk måske en plan om at få gjort noget ved både tegnsætning og designet, men igen kommer det helt an på om der er tid til det, da jeg også har planer om at bruge tid på endelig at gøre min bog færdig.

Jeg har altid haft meget fokus på aktualitet – så selvom jeg før jeg startede bloggen aldrig læste en bog på dansk og i stedet holdte mig til de engelske bøger, blev jeg totalt omvendt lige pludselig. Nu læser jeg mest på dansk og grunden til det er to ting: Jeg vil rigtig gerne støtte de danske forlag og jeg vil rigtig gerne vise mine læsere de aktuelle danske udgivelser – for jeg kunne jo ikke forvente at alle kun læste engelske bøger ligesom mig. For fem år siden var der ikke ret mange YA udgivelser og det er virkelig skønt at se at det har ændret sig og det tror jeg helt ærligt at blog-, instagram- og youtube kulturen har været med til at sætte skub i. For ligenu bliver den ene fantastisk YA og fantasy roman udgivet efter den anden - ja der er sågar sket en fremgang i dansksproget fantasy og YA – og det er fedt! Og det vil jeg forsat rigtig gerne støtte op omkring.


Men konklussionen på hvorfor jeg personligt følger en bogblog frem for en anden er tre ting:

1. om personen læser de samme slags bøger som jeg læser.

Jeg læser meget varieret selv. Primært læser jeg dog mest YA, fantasy, historiskeromaner og kærlighedsromaner. Og da jeg anmelder alt jeg læser så bliver min blog meget varieret – hvilket nok både kan være en fordel og en ulempe for mine læsere.


2. om personen skriver andre bogrelaterede ting (det kunne f.eks. være skrivetips, bookhauls, temaer mv.)

Jeg skriver gerne selv minimum et tema indlæg, et filmtema indlæg og to skrivetip indlæg om måneden udover anmeldelser, samt diverse ti ting, bogkøb, status indlæg mv. Og jeg føler egentlig at det har fundet et ret naturligt leje for hvordan jeg selv gerne vil have det. Der er nok nogen der gerne vil have flere temaer og andre igen der gerne vil have flere skrivetip, og ja nogle gange er et ikke muligt at tilfredsstille alle, så kodeordet her må være varieret indhold.


3. jeg tror i høj grad også at det er personen bag bloggen man følger.

Jeg tror egentlig personlighed viser sig meget fint gennem anmeldelser og tekster. MEN jeg tror godt jeg kunne gøre lidt mere på det her område. Jeg tror jeg bevidst holder meget igen, bl.a. med ikke at vise billeder af mit hjem eller af mig selv. Og tænker at jeg måske godt kunne blive lidt bedre på det område. 


 Du følger helt sikkert en blog af andre årsager end mig, vil du dele hvilke med mig? Eller har du forslag til hvad jeg kan gøre bedre i de næste fem år?

 
I en uge frem holder jeg lidt jubilæums tema på bloggen, og der kommer selvfølgelig den helt obligatoriske giveaway, så hold endelig øje.

SHARE:

12 kommentarer

 1. Spændende jubilæumsindlæg, godt fudnet på! :)
  Og tillykke med årene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du have! :0) Det varmer.

   Slet
 2. Tillykke med det fine jubilæum :)
  Og anerledes fint indlæg til at markere det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes det faldt mig meget naturligt, men ja det er noget anderledes end jeg plejer at markere blogfødselsdage med. Og tusind tak skal du have. :0)

   Slet
 3. Tillykke med de fem år - godt gået!

  For mig betyder det ikke så meget, om jeg er enig med bloggerens bogsmag - jeg synes også, det kan være interessant at læse om bøger, jeg ikke normalt ville kaste mig over. Ind imellem bliver jeg inspireret til alligevel at prøve en helt anderledes bog :-)

  Mvh
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! :0)
   Det er jeg faktisk enig i. Alle tre kriterier behøver ikke være opfyldt for at jeg følger en blog. For ja jeg er nemlig også blevet inspireret til at læse noget andet på den måde og det er ret fedt. :0)

   Slet
 4. Tillykke Karin med din levende og inspirerende Skrivepult, som nu har levet i 5 år. Godt gået..
  Kh. Anna-Lise Hougård

  SvarSlet
 5. Stort tillykke med bloggen Karin! :D

  SvarSlet
 6. Tillykke med jubilæet :)

  SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig