torsdag den 23. juni 2016

Belgravia

Belgravia

Forfatter: Julian Fellowes
Originalsprog: Engelsk, Belgravia
Genre: Historisk
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Politikens ForlagTak til Politikens Forlag for anmeldereksemplaretForlaget skriver: Den 15. juni 1815 om aftenen samles den engelske overklasses fornemste repræsentanter i Bruxelles til, hvad der senere skal gå over i verdenshistorien som et af de mest berygtede baller – hertuginden af Richmonds bal. Det er aftenen før Slaget ved Waterloo, og mange af ballets flotte unge mænd vil den følgende dag optræde på slagmarken. For Sophia Trenchard, den unge, smukke datter af storhertugen af Wellingtons krigsleverandør, kommer denne aften til at forandre alt. Men det er først 25 år senere, da den opadstræbende Trenchard-familie flytter til Belgravia, Londons nybyggede rigmandskvarter, at aftenens virkelige eftervirkninger bliver mærkbare. For i denne nye verden, hvor aristokratiet må omgås med nyrige opkomlinge, er der dem, der ville foretrække, at fortidens hemmeligheder forbliver skjulte …Det her er en historisk roman lige efter mit hoved - det foregår i 180-tallets England og det handler om kærlighed, hemmeligheder og skandaler.

Det har været sjovt at følge historien gennem følgetonnen, som - der til min store glædelige overraskelse - også indeholdte små videoklip man kunne følge på Belgravias facebookside. Hver kapitel er nærmest et lille tv-afsnit, som jeg spændt har set frem til at følge.

Downton Abbey forfatteren Julian Fellowes, gør det ganske glimrende som romanforfatter. Han er virkelig en fantastisk historiefortæller, og jeg elsker de mange stærke kvindelige personligheder han har skabt i bogen. Så hvis du godt kan lide Downton Abbey så er det her helt sikkert en bog for dig. Personligt håber jeg at han har tænkt sig at skrive flere bøger lignende - hvis han gør så er det helt sikkert et must buy for mit vedkommende.

Jeg er i øvrigt ret vild med bogens omslag - det er virkelig en bog der kommer til at pynte på reolen. Så flot altså.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Det lyder lige til at være en bog der vil falde i min smag. Den kommer helt klart på læselisten :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan i hvert fald kun anbefale den! Det var en skøn læseoplevelse. :0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig