lørdag den 29. oktober 2016

The Autumn Reading Tag


Stort tak til Malene fra Wondrous Bibliophile for tagget. :0)


1. Er der nogen bøger, du planlægger at læse i løbet af efteråret?
Ork ja, alt for mange. Jeg vil gerne læse alle dem jeg har skrevet om i mit sæsonindlæg og flere til. To af dem er Equal Rites af Terry Prachett som jeg endnu mangler at læse noget af og Dragons of Autumn Twilight, som jo har efteråret i titlen og derfor må være den ultimative efterårsbog. Jeg er heller ikke helt færdig med bøger fra min efterårslæseliste, så hvis jeg når resten af dem vil det være fantastisk.

2. September bringer minder om skolestart: Hvilken bog kunne du bedst lide at studere? Og hvad var henholdsvis dit favorit fag og dit mindst elskede fag i skolen?
Jeg synes vi læste noget helt forfærdelig kedelig i skolen. Jeg fandt Herman Bangs 'Ved Vejen' frygtelig kedelig og Gustav Wied ligeså. Og så kan jeg huske at vi skulle læse gys som et tema og det var FRYGTELIGT! Jeg prøvede personligt at påvirke at vi skulle læse Tolkien, men den gik desværre ikke.
Jeg kan ærligt ikke komme på noget skønlitterært vi skulle læse som jeg synes der var godt at studere. Jeg er ikke til samfundskritiske tekster, så det var lidt op af bakke med at nyde litteratur i skoletiden. Hvorfor skal lærer altid vælge den slags tekster hvor meningen står skrevet med store bogstaver? Måske fordi de tror at så kan alle da snakke om teksterne og glemmer måske lidt at tage nogle anderledes bøger som også har tematikker. Som f.eks. fantasy-bøger eller hvorfor i alverden måtte vi ikke læse klassikere? Faglitteraturen var helt klart mest spændende.
På trods af dårlig litteratur i dansk, så var det det fag jeg elskede mest. Især når vi skulle skrive stile. Det var det bedste jeg vidste. Og ja engelsk. På den grafiske uddannelse var alt jo spændende, så jeg har valgt at vælge imellem handelsskole fag.
Det værste handelsskole fag var nok Erhvervsøkonomi på A niveua. Jeg fattede minus af det.

3. Oktober betyder Halloween: Kan du lide uhyggelige bøger og film? Hvis ja, hvilke er så nogle af dine favoritter?
NEJ! Jeg er simpelthen så sart når det kommer til uhyggelige bøger. Måske stammer det tilbage fra min omtalte skoletid. Men Halloween kan jo også være det paranormale eller mange andre skønne ting. Ligenu læser jeg f.eks. Råddenskab og det er den perfekte bog til årstiden.


4. Til november er det tid til bålaftener og fyrværkeri. Hvad er den mest spændende bog, du har læst, som virkelig holdt dig fanget?
Åh.. ja jeg gad godt læse flere bøger om bålaftener og fyrværkeri. Nå et lille sidespor. Som svar på spørgsmålet: Det er sjældent bøger holder mig virkelig fanget. Men Harry Potter and the Cursed Child havde den effekt på mig, så derfor måtte den også have højeste rating på trods af at den ahvde nogle issues. Ja, det er den sidste bog jeg har læst der virkelig holdte mig fanget. Men Råddenskab kalder også lidt mere insisterende ligenu, end de andre bøger jeg læser.

5. Hvilken bog er din yndlings cosy comfort læsning?
Bøger skrevet af Kinsella eller McFarlane. Lette og sindssygt sjove bøger. Austenland er super cosy læsning. Men meget YA som Talon serien eller NA. Men helt sikkert også fantasy og historiske romaner som kræver fordybelse og indlevelse. Det er cozy.

6. Hvilken varme drik er din yndlings, når du er fordybet i en god bog?
Den er faktisk lidt svær - for førhen var jeg altid kun te-drikker. Men nu er jeg blevet en mælk med kaffe -agtig en. Finere ord: Cafe Latte. ;0)

7. Har du nogen planer i løbet af de næste par måneder, du ser frem til?
BOGFORUM!!!!! Jeg glæder mig!
Jeg gad også godt deltage i NaNoWriMo og efter en seriøs overvejelse, så gør jeg det!! Heck I'll do it!Jeg vil gerne tagge Sus, Irene og Sidsel og håber de vil være med.
SHARE:

8 kommentarer

 1. Jeg mindes virkelig heller ikke at have læst særlig meget interssant skønlitteratur i folkeskolen. Jeg er så misundelig på min kusine, der lige nu læser netop Tolkien :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh.. ja gid vi havde fået lov til det dengang. Det kunne have været så fedt! Sej underviser hun har din kusine. ;0)

   Slet
 2. Åh, netop - McFarlanes bøger er altså ultimativ cozy-læsning! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er de virkelig. Jeg elsker dem. :0)

   Slet
 3. Tak for tagget :) Det vil jeg glæde mig til at besvare :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt. Jeg glæder mig til at læse dine svar. :0)

   Slet
 4. Den bedste bog jeg har læst i folkeskolen, er Monster af Patrick Ness. Der reddede min lærer mig lige fra kedsomhed. Og Kinsella er bare ultimativ comfortlæsning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh... sikke dog en fantastisk bog at læse i folkeskolen!! Gid jeg havde haft nogle lærer der havde valgt sådan nogle gode bøger.
   Ja Kinsella er bare comfortlæsning, har allerede helt lyst til at gribe ud efter hendes bøger.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig