mandag den 14. november 2016

Bogforum 2016 – del 1 – indtryk og tankerBogforum er efterhånden en ret stor årlig begivenhed for mig og min mand. Vi har været afsted hvert år de sidste mange år. Og vi nyder det. Vi hader begge to når turen går hjemad om søndagen men samtidig er vi også begge fyldt med indtryk der skal bearbejdes. 

Bogforum i forum er efterhånden ved at gå i glemmebogen, for hold da op hvor har bogforum udviklet sig siden dengang. I år var der tilføjet en hal for børn. Hvilket virkelig er en genistreg. At der så stadig er ungdomslitteratur på børnescenen er mig nu stadig lidt en gåde. Især fordi jeg ikke tror ret mange unge der lige har taget springet fra barn til ung synes det er fedt at føle at de blive ’talt ned til’ igen. Det føles lidt spild at sætte ungdomsbøger op på den scene, for er der seriøst nogen unge der vil sætte sig der, med mindre det er noget de virkelig virkelig gerne vil høre. Hvordan skal de så blive inspireret hvis de ikke ligefrem bliver motiveret!? Men det er nu generelt et stort problem det der med børne-/ungdomslitteratur. Jeg fatter det bare ikke. Ungdomslitteraturen i dag ligner så meget voksenlitteratur at jeg nødig ville have børn til at forveksle en ungdomsbog med en børnebog. Nå, det var altså lidt et sidespor ... jeg føler det her indlæg bliver lidt langt. 

Men FEDT at der er blevet gjort mere for ungdomslitteraturen på bogforum i år. Patrick Ness var intet mindre end FANTASTISK!!! Wow altså! Jeg var i forvejen stor fan, nu ved jeg ikke hvad jeg er. Superfan? Stalker? I don’t know. Jeg ved bare at den mand virkelig har noget på hjertet og jeg vil virkelig gerne lytte og høre mere og jeg fornemmede at det var jeg bestemt ikke ene om. 

Det var møgfedt at der blev gjort mere i år for bogbloggere end nogensinde. Noget de store forlag skal have kæmpe tak for og plusbog med deres bogbloggerpris. Og Tellerup fordi de lavede en forfatter/blogger backstage ting. Taknemmeligheden er stor! Generelt var det altså også skønt at se flere bogbloggere lave interviews på scenerene rundt omkring. Det gad jeg godt se mere af. Altså: forfattere i samtale med læsere.

Jeg elskede at Gyldendal var gået all in og var hoppet i de flotteste blå kjoler (ja altså ikke mændene). Hvor har I fået den fede kjole henne?! Sjovt at gangene havde fået navne, selvom jeg faktisk kun lagde mærke til to: ’Diagonalstrædet’ og ’Ved vejen’. 


Men hvad skete der lige med Don Rosa!? Folk der kommer til skade. Køer der starter flere TIMER før og den hemmelige viden om nummerreringskøen om søndagen. Jeg ville SÅ gerne have haft en signering eller en tegning, men nope manden var godt beskyttet – hvilket var forståeligt nok.

Jeg elskede at man kunne få sushi i år, selvom jeg faktisk ikke fik noget af det. Det var også en stor fejl. Men deres latte var god! Verden er altså bare et fantastisk sted når man er høj på bøger og kaffe.

Alt i alt var det nogle virkelig fantastiske dage med masser af SKØNNE mennesker. Forlagene er så søde og hjælpsomme. Åh.. hvor ville jeg dog ønske at bogforum lige varede en dag mere. Men det er nok utopi at tro at jeg nogensinde ville kunne få nok at de dejlige indtryk og søde mennesker.


I del to fortæller jeg mere om hvad jeg så og hvad jeg slæbte med hjem.
SHARE:

8 kommentarer

 1. Don Rosa's signeringer var helt til grin. Den mand er det rareste, mest sympatiske og dedikerede menneske og han gør SÅ meget for sine fans. Men arrangementet af hans signeringer fungerede slet ikke! Der var meldt én ting ud, den blev ændret, den stod kun ét sted og i løbet af weekenden ændrede det sig løbende. Det fungerede slet, slet ikke. Og jeg forstår det ikke, for han har været i landet flere gange før. Man har masser af erfaring i at gøre det bedst muligt.
  Vi stod i kø i to timer om fredagen, men opgav de to andre dage. Desværre. Jeg ville ellers virkelig gerne have haft et par signeringer mere, men ikke hvis det betød at jeg skulle gå glip af resten af Bogforum.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det sagde folk at han var. Jeg er så ked af ikke at have mødt ham. Men det var virkelig noget rod ja. Håber han kan komme til København igen når jeg har mulighed for at tage over.

   Slet
 2. Det var hyggeligt lige at sige hej til dig på Bogforum :D wow, var der ligefrem nogle der kom til skade pga. Don Rosa? Jeg så godt de lange køer der var til hans signeringer. Det var lidt vildt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var super hyggeligt, men alt for kort. ;0) Ja, det sagde Bodyguard typen som passede på ham, at det var derfor de var nødt til at lave nummersystem. Det er lidt vildt ja.

   Slet
 3. Wow, jeg lagde slet ikke mærke til at vejene havde fået navne, eller at der var sushi. Jeg må vist hellere holde øjnene bedre åbne næste år. Og jeg er helt enig med at ungdomslitteraturen burde skilles mere ud fra børnelitteraturen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, der er altid så meget at se til bogforum, så du har helt sikkert set noget jeg ikke har set. ;0) Og ja! Jeg forstår virkelig ikke hvorfor man tager det valg. Jeg synes det er super ærgerligt.

   Slet
 4. "Wow altså! Jeg var i forvejen stor fan, nu ved jeg ikke hvad jeg er. Superfan? Stalker? I don’t know." - Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv ;)

  Derudover - så opdagede vi først sushi om søndagen! SÅ ØV. Det ville jeg godt have haft..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Ville vildt gerne have haft sushi, håber de har det næste år også. :0) Ja den mand er virkelig bare fantastisk altså <3.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig