onsdag den 16. november 2016

Bogforum 2016 del 2 - fredag og særvisning af 'Syv minutter over midnat'

Læs del 1 her - billedkvaliteten er ikke den bedste. Jeg brugte slet ikke mit kamera om fredagen, kun min telefon, så det er også lidt derefter.

Bogforum i år var meget anderledes for mig end de tidligere år. Jeg havde mine forældre med i år og ikke kun min mand. Vi havde min søn med i klapvogn – så det der med bare lige at smutte fra den ene scene til den anden blev lidt mere vanskeligt. I år havde jeg mange faste ting jeg skulle og jeg så faktisk ikke ret mange forfatterforedrag, desværre. Det er ellers helt fantastisk at sætte sig ned og høre og opleve andre forfattere.

Men weekenden var ikke mindre fantastisk af den grund. Snare tværtimod. Jeg laver et indlæg for hver dag, så der kommer altså både en del 3 og 4 også, for jeg kan mærke at indlægget ville blive alt for langt ellers.Fredag

Fredagen ankom vi omkring kl. 12. Det var en lang tur fra Nordjylland. Det første jeg gjorde var at have frokost med en gammel kollega/veninde. Det var skønt at se hende igen.

Da vi havde knævret løs var tiden så småt til at jeg skulle ind og se en særvisning af ’Syv minutter over midnat’ som jeg var blevet inviteret til af Gyldendal. Tusind tusind tak, for det. Filmen vil  først blive vist i de danske biografer om en måned. 

Syv minutter over midnat er filmatiseringen af bogen ’Monster’. Du kan læse min boganmeldelse her  – det er en af de bedste bøger jeg har læst længe. Jeg elsker den. Den er fyldt med så mange skønne budskaber at jeg stadig føler at der er flere der kan findes. Det er en stærk fortælling. En hård fortælling og vi sad alle sammen og snøftede og græd da vi så filmen.

Jeg kan ikke sige noget om filmen endnu, først når den har fået premiere, men så kommer jeg også med en anmeldelse vær sikker på det. Der var Q&A bagefter med Patrick Ness himself og det var fantastisk. Han har ikke kun skrevet bogen men også manuscriptet og det tror jeg personligt var et klogt valg at lade ham gøre det.

Sikke et skønt interview det var. For vi havde jo alle lige set filmen, så vi kunne ikke spoiles. Derfor blev der både snakket sentimentalitet. Forskellen på nice and kind. Symbolik. Og flere skønne nørdede ting som hvorfor han havde valgt at gøre det ene frem for det andet. Skønt med skønt på! Jeg er stadig helt begejstret ved tanken og skal og må finde den video der blev filmet under interviewet – vil vanvittig gerne se det igen.

Patrick Ness mener, (og jeg kan kun give ham highfive ret,) at det værste man kan sige til børn er at de gror fra noget. At man ikke taler med dem og oplyser dem. At man affejer dem. Og det er blandt andet derfor at han i Monster er så hudløs ærlig. Og det elsker jeg ham for – det og så at han har behandlet emnet ’død’ uden brug af nem sentimentalitet. 

Så var fredag faktisk slut. Det blev til roomservice på hotellet, og tidligt i seng, for dagen efter ville blive fyldt med nye bogeligeeventyr og det er jo svært at vente på.SHARE:

2 kommentarer

  1. Det lyder som en fantastisk fredag - jeg ville SÅ gerne have set filmen, men det kommer jeg heldigvis til i næste måned. <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja der går heldigvis ikke så langt tid. Men ja, glæd dig rigtig rigtig meget! :0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig