onsdag den 14. juni 2017

Mine solvarmeste sommeranbefalinger

Danskerne læser mere om sommeren. Måske er det de lyse tider der giver overskuddet eller også er det ferien der giver tid til ekstra fordybelse eller lysten til at forsvinde væk fra det hele, bare for en stund.

Jeg har også selv bedrevet at læse gennemsnitlig en bog om dagen i juli måned - det var dog før jeg fik min søn. Til gengæld åbnede jeg (næsten) ikke en bog i måneden efter, det samme år.

Vanen tro, vil jeg give jer et bud på skønne sommerbøger, som med garanti vil give jer nogle fantastiske læsestunder.

For et par uger siden skrev jeg et indlæg omkring hvad jeg typisk læser om sommeren og hvad jeg ville læse i denne sommer. Jeg læser både det lette og det lidt tunge, alt efter hvad humøret er eller hvor jeg opholder mig. Så jeg har inddelt min anbefalinger efter om det er fjerlet læsning, et sted midt imellem, eller i den tungere ende. Igen inddelt under i tre kategorier: fantasy, historiske og realisme. Jeg har selv læst alle bøgerne og kan derfor varmt anbefale dem:

Realisme:

Den fjerlette: Her er tre bud på fjerlet romantik: Enhver bog af Kasie West (YA), Off-Campus serien af Elle Kennedy (NA) og Enhver bog af Mhairi McFarlane (30+). Med de her tre kvindelige forfattere så er man garanteret en skøn læseoplevelse som bare nærmest læser sig selv. Det er helt sikkert min tre yndlings forfattere i genren romance realisme.Den lige midtimellem: På mange måder er Simona Ahrnstedts 'Arvingen' også en bog man bare flyver igennem, men den ligger sig ikke så meget op af humor som de tre forrige bøger gør. Hvilket gør at jeg smider den i midtimellem kategorien. Simona Ahrnstedts nye bog 'Vovestykker' er netop udkommet, men jeg anbefaler helt sikkert at du starter med 'Arvingen'. 'Vanvittig Skyldig' er den seneste udgivelse af Liane Moriarty- og den er vanvittig god og tankevækkende! Sådan helt ind i marven, tankevækkende. 'Gøgens kalden' er eneste krimi på listen, men jeg er normalt heller ikke til krimier men den her af Robert Galbraith (aka J.K. Rowling) minder mig på bedste vis om de gode klassiske krimier som f.eks. Sherlock Holms. Altså skruet ned for mængden af blod, men op for mængden af charmerende hovedperson.Den tunge: Ja, man kan argumentere for at den her bog skulle være under fantasy, men faktisk så er den nok nærmere mere realisme end fantasy. Ja, der indgår fantasy elementer i, men den er virkelig hård på realisme.  'Monster' af Patrick Ness skal læses langsomt og forvent at der kommer mange tårer under læsning. Den er brutal! Men samtidig en af de bedste bøger jeg nogensinde har læst.Fantasy:

Den fjerlette: Det er langt tid siden jeg har læst 'Hex Hall' af Rachel Hawkins og 'Unearthly' af Cynthia Hand, men de er fantastiske og jeg savner at læse flere bøger lige som dem. Jeg har utrolig meget lyst til at genlæse dem den her sommer. Man kunne håbe jeg fandt lidt tid til dem. Men de er begge starten af trilogier, så selvom de er fjerlette at læse, så ved jeg bare at jeg bare må og skal læse fortsættelserne med det samme også, og jeg har i forvejen en lang sommerlæseliste. Jeg håber at en af bøgerne på listen indeholder en lignende læseoplevelse. Jeg anbefaler i hvert fald dem i hvert fald helt sikkert som sommerlæsning. Det samme gør jeg med første bog i Talon serien, 'Dragerne' - for den er helt vildt dejlig sommerlig. Der er skønne sommerbeskrivelser og perfekt til at få sat gang i sommerfeels.


Den lige midtimellem: Hvis du endnu ikke har læst Spektrum serien af Nanna Foss, så er det nu du skal starte. Det længe ventede tredje bind i serien udkommer lige efter sommerferien. Serien handler om en flok unge mennesker der finder ud af at de kan rejse i tiden. Sidsel Sander Mittes serie Morika er også et must read, især hvis du elsker et godt fantasy univers. Ravneringene serien af Siri Pettersen, er lige som de tre andre noget af det bedste fantasy der kan fås til unge på dansk ligenu. Ravneringene serien er meget ulig andet jeg har læst, den er utrolig unik og ufattelig god!
Den lige midtimellem #2 - troede du virkelig jeg kunne nøjes med at anbefale tre styk: Well, jeg snyder også en smule her, fordi jeg har to C.J. Redwine bøger med og jeg kan ikke anbefale lave en sommeranbefaling uden at nævne disse  - hvilket er klart eftersom jeg har haft en finger i spillet med at få dem udgivet på dansk. Men jeg knuselsker dem virkelig. 'Ønskemageren' udkommer lige om lidt, men 'Skyggernes dronning' er udkommet. Selvom de foregår i samme univers, og indeholder samme præmis (en genfortælling af et klassisk eventyr) så er de faktisk næsten så meget standalones som de kan være. Sarah J. Maas er også et must read hvis du elsker fantasy, jeg anbefaler først og fremmest hendes Throne of glass serie, men 'Et rige af torne og roser' er helt sikkert også et godt bud på perfekt sommerlæsning.Den tunge: Ringenes Herre. Off Cause. Bedre High Fantasy fås ikke. Jeg drømmer om selv at få tid til at læse den i sommerferien. Hvis du ikke har mod på den, så begynd med George R.R, Martins Game of Thrones serie, der også er fænomenal. Ønsker du noget tungt, men knap så meget high fantast, så prøv den høj aktuelle Outlander serie - den kræver også en del tid at komme igennem.

Historiske romaner:

Den fjerlette: Jeg havde lidt kvaler ved at vælge fjerlet historiske romaner, da historiske romaner ikke rigtig findes i en fjerlet udgave. Men jeg anbefaler helt sikkert Lisa Kleypas som også udgives på dansk. Hun skriver kærlighedsromaner der foregår på samme tid som Stolthed og Fordom og hun giver den gas på romantikken. Så hvis du elsker at læse om regency/victoria England tiden - baller, danse, kjoler og forførende samtaler, så er Lisa Kleypas en mester.Den lige midtimellem: Den historiske genre fik sin egen kategori pga. disse tre bøger. De er højaktuelle i øjeblikket, og generelt er det som om historiske romaner har fået et boom her i år. 'Victoria' er den mest historiske korrekte, hvorimod de to andre er mere fiktionelle og måske lige så meget slægtshistorier. Daisy Goodwin skrev romanen 'Victoria' samtidig med hun skrev tv-serien af samme navn, så handlingen er den samme, men man får jo altid mere ud af at læse bogen. Jeffrey Archers 'Hvor der er vilje' udkom sidste år, til stor begejstring for mig selv, og jeg har allerede læst 'Faderens synder' som udkom på dansk her i foråret. Sidst men ikke mindst, anbefaler jeg 'Parfumesamleren' som jeg netop har færdiggjort og jeg forelskede mig fuldstændig i historien. Jeg elskede at læse om Paris i 50'erne og 20'erne. Jeg elskede de skønne detaljer om parfumer og dufte, og ja den er helt sikkert en af sommerens mustreads.Den tunge: Åh, jeg kunne nævne mange her. Men er den her udgave ikke bare to die for. Jane Eyre historien er episk og man bør virkelig læse den en gang i sit liv. Bogen skriver om både svaghed og styrke og det er en af de største skrevne kærlighedshistorier, der findes.


SHARE:

3 kommentarer

 1. Åh ja, Off-Campus serien er helt perfekt her til sommer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke!? Jeg kan allerede nu se mig selv ligge på en strand og læse hele serien. Ihh.. jeg glæder mig så meget til at komme i gang.

   Slet
 2. Sikke mange skønne anbefalinger her til sommerens læsning! Så skønt :-) Jeg glæder mig meget til, at læse "Ønskemageren". Håber på at bogen er lige så god som den første ;-).

  SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig