søndag den 17. september 2017

Sæsonlæsning - efterår
Jeg har enormt meget lyst til at genlæse Harry Potter her i efteråret. For det første er det hundrede år siden jeg har læst Harry Potter sidst (det føles det, men i virkeligheden var det i slutningen af 2014 og starten af 2015) og for det andet så er Harry Potter helt sikkert den historie jeg vender tilbage til når jeg har brug for lidt ekstra humør boost. Ikke fordi mit liv ikke er dejlig ligenu, for det er det. Men nogle gange har man lige brug for lidt ekstra HP i sit liv. Generelt søger jeg meget tilbage i tiden til det litteratur jeg holder aller mest af, derfor var det også et oplagt valg med Tolkien som favoritforfatter i efterårsmånederne.

Harry Potter er totalt oplagt at læse her i efteråret, fordi de ofte er fyldt med de skønneste Halloween beskrivelser og dertil en række julescener der kan få mig i instant julestemning. Hvilket man ikke kan få for tidligt i efteråret. Yes, I'm that person.

Og jeg drømmer om at læse Tolkien i alle afskygninger. Genlæse Ringenes herre, denne gang på engelsk - samt genoptage læsningen på den biografi jeg begyndte at læse om ham sidste år. Jeg ved ikke hvorfor jeg kom væk fra den igen, den var faktisk vældig god.

Men jeg begynder jo helt forkert ... normalt plejer jeg at skrive lidt om hvad efterårslæsning som regel indebærer af læsestof for mig. For underligt nok, så læser jeg efter sæson - altså sådan helt ubevidst. Jeg kan siden 2012 (hvor jeg begyndte at nedskrive hvad jeg læste) se et mønster i hver sæson - måske ikke så meget i anmeldereksemplarer, men i de bøger jeg rækker ud efter ellers. Og derfor har det faktisk ikke helt ændret siden sidste års efterårs sæsonlæsning. Jeg har lyst til at læse paranormalt, det gotiske, det kantede og skæve, men også mysterier og så det hyggelige. Til de mørke regnfulde aftener med varme tæpper og te i lange baner.

Ud over Harry Potter har jeg også lyst til at læse videre i J.K. Rowlings Cormoran Strike serie, som både indeholder et mysterium men i høj grad også bare er noget af det hyggeligste. Og jeg tror jeg er all for the hygge i det her efterår, så jeg tror også jeg kunne finde på at fortærer en del fantasy bøger, da jeg elsker at fordybe mig i universer og de eventyr heltene tager på.

I dette efterår kommer der desuden mange store udgivelser - især internationalt. Der kommer en ny bog fra Phillip Pullman om Lyra. Der kommer en ny Dan Brown bog om Robert Langdon. Der er nye Harry Potter skolebøger på vej og så endelig er der endelig en ny bog fra John Green. Så nogle af dem kunne jeg godt se mig selv dykke ned i.

På det danske marked så er Nanna Foss' Ursiderne det ultimative must read.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Ah. Jeg drømmer også om en Harry Potter-genlæsning i oktober. Især fordi, jeg også skal besøge studiet i London – og så må det da næsten være passende, ikke? Intet er mere stemningsfyldt end de bøger.

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhh.. hvor lyder det fantastisk. Jeg gad også godt genbesøge studiet i London. Især fordi der er sket så meget nydt siden jeg har været der. Jeg er slet ikke jaloux. :0) Så jo, det lyder helt perfekt med en Harry Potter genlæsning!

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig