søndag den 5. november 2017

Skrivetip: Skrivehi



I september måned var jeg i skrivehi i en weekend med min veninde og fellow skrivebuddy in crime. Og ved I hvad? Det var fantastisk. Jeg har virkelig stadig optur over det her flere uger efter. Så jeg synes lige jeg ville give tippet videre til jer. 

Hvorfor er det så, så fantastisk spørger du nok?

Jo, ser du. Man har 120% fokus på sin bog. Man kommer væk hjemmefra. Væk fra forpligtigelser til familien. Fra dårlige samvittigheder der burde gøres. Fra vasketøjet. Og fra alle afbrydelserne (som ikke er en afbrydelse der er relateret til din bog) der vil være i løbet af sådan en dag - hvis familien er i huset og hvis du altså ikke er så heldig at have en no disturbing while writing aftale med dem. Det har jeg nemlig ikke. Det er nemlig en god ide i princippet, men i praksis så holder den ikke. Jo, måske om aftenen når den sønnike er puttet. Men hvad så hvis man skriver bedst om dagen og ikke om aftenen? 

Så ja, den der fulde fokus på din historie er guld værd. Jeg var overrasket hvor nemt det pludselig var at få ordene ned på papir. Det jeg skrev da jeg var afsted var helt sikkert noget af det bedste jeg har skrevet i flere år. Det er nok ikke altid man vil være så heldig, men jeg er blevet klar over at det at skrive er en kæmpe process. Og at hvis man har tænkt sig at lykkes med sin historie, så skal man igennem den her process. Så hvis en del af processen er at skrive 10 siders lort, jamen så er det en del af processen og derfor værd sin tid. Så selvom jeg var taget i skrivehi og skrevet ti siders lort mens jeg var afsted, jamen så ved jeg (efterhånden) at når jeg sætter mig ned og skriver igen, så skal der måske rystet 2 siders mere lort ud, men så kommer der noget godt. Så ja, der jeg vil hen er, at se det ikke som spildt tid hvis du skriver noget du alligevel kasserer, for du skulle alligevel igennem den process på et eller andet tidspunkt. 

Det er sjovt at være på skrivehi og det er inspirerende at være nye steder. Og det er to fantastiske boosters til din skriveprocess. Det skal være sjovt at skrive og ikke en belastning (og ja det kan det jo godt nogle gange føles når man har travlt og nu gerne lige vil have noget mere historie ned på papir)

Så ja opfordringen er givet videre. Find et skrivehi sted. Tag eventuelt en skrivebuddy med (det er en vanvittig god ide, for det er guld værd lige at vende historien engang imellem, eller små ting som hvad synes du om det her navn til min person) For mig var det Skagen og det var fantastisk, fordi der både var den smukke natur, men også et sted hvor man lige kunne trække frist luft og en caffe latte når hovedet blev for tungt og så var man bare 100% klar til historien igen.





SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig