tirsdag den 12. december 2017

Den lille bog om lykke


Den lille bog om lykke 

Forfatter: Meik Wiking
Originalsprog: Engelsk, The little book of Lykke
Genre: Fagbog
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Turbine 


Hvorfor er danskerne verdens lykkeligste folk? Når der laves internationale lykkemålinger, så ligger Danmark næsten altid nummer 1 eller i hvert fald i top tre. Danskerne er hverken de rigeste i verden eller de mægtigste, mest innovative eller de mest sunde, så hvad er det, vi danskere gør rigtigt, som sørger for, at langt de fleste af os går rundt og er lykkelige?


Meik Wiking var sidst aktuel med 'The Little Book of Hygge' som solgte millioner af eksemplarer verden over.. Han har for alvor slået ordet hygge fast internationalt. Nu er han så lige udkommet med 'Den lille bog om lykke', som går mere ind og kigger på hvad det er der helt konkret gør Danmark til et af de lykkeligste lande i verden. 

Det jeg rigtig godt kan lide ved Lykke-bogen frem for hans første bog om Hygge, er at der nok er langt mere for os danskere at hente i Lykke-bogen. Hans første bog beskrev hvad hygge var - og ja, det ved vi jo alle sammen herhjemme i Danmark. Men lykke bogen går ind og overvejer på nogle områder og måder at leve på - og stiller spørgsmålet, hvorfor er det nu lige vi danskere er lykkeligere end andre lande. Han maner nogle misforståelser til jorden og han sammenligner også med andre lande, så man får et ret godt billede af hvad det er han tror der gør os danskere lykkelig. Man kan godt mærke at han er lykkeforsker og ved hvad han taler om.

Bogen var skøn at læse, ikke kun for at blive klogere på begrebet: dansker. Men i højgrad også for lige at blive mindet om hvad der er det vigtigste i livet. 

En virkelig smuk og flot bog der vil bringe lykke under juletræet. Bogstaveligt talt. 
SHARE:

2 kommentarer

  1. Jeg har med vilje undgået den første af bøgerne, da jeg netop tænkte, det behøvede jeg jo ikke ham til at fortælle mig - men glæder mig til at læse den ny her :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det var også sådan jeg havde det da jeg læste hygge-bogen. Jeg læste den primært fordi jeg synes det kunne være lidt sjovt at se hvordan verden fik at vide hvordan vi hygger. Men lykke-bogen er virkelig fin, så den kan du godt glæde dig til. :0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig