torsdag den 12. april 2018

MitfordmordeneMitfordmordene. Første bog, Mysteriet på Asthall Manor

Forfatter: Jessica Fellowes
Serie: Mitfordmordene #1
Originalsprog: Engelsk, The Mitford Murders
Genre: Mysterium, historisk 
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Politikens Forlag

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret


Året er 1920 og Louisa Cannon drømmer om en vej ud af fattigdommens London, en by, der er hårdt mærket af den netop overståede verdenskrigs rædsler. Louisas redning bliver en ansættelse hos familien Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Som kombineret barnepige og selskabsdame for de seks Mitfordsøstre får hun adgang til en helt ny og fortryllende verden. Især knytter hun sig til den eventyrlystne og smukke sekstenårige Nancy, den ældste af søstrene, der elsker detektivhistorier og brænder for at opleve verden uden for godset.


Mitfordmordene bygger på virkelige personer, men selve handlingen er ren fiktion. Det drejer sig om familien Mitford og Florence Nightingale Shore - de har alle eksisteret og mordet på Florence Nightingale Shore er også sandt, men man har aldrig fået opklaret hvem der i sin tid slog hende ihjel og hvorfor. Denne bog fortæller en fiktiv historie om hvad der er sket. 

Forfatteren Jessica Fellowes er niece af Julian Fellowes, der i 2016 udkom på dansk med Belgravia. For mit vedkommende så når Jessica Fellowes ikke helt sin onkel. Men jeg var midlertidig rigtig godt underholdt alligevel - men jeg elsker også at læse om England, og 1920'erne. Og så elsker jeg altid et godt mysterium, særligt af den her karaktér hvor mordet ikke er bloddryppende.

Karakterne virkede godt udviklet og deres egen - dog ville det have klædt serien helt vildt hvis kvinderne havde haft mere ryggrad. Selve historien var generelt meget hyggeligt, det er en lidt langsommelig historie, så det er som sådan ikke en spændingsroman trods mordhistorien.

Man kan godt mærke at Jessica Fellowes tidligere har skrevet til Downton Abbey, stemningen føles meget den samme og det er meget tydeligt i hendes efternote at hun har meget fokus på at være historiske korrekt omkring mennesker. Ligesom med Downton Abbey tager denne bog på samme måde udgangspunkt i en familie og dets medlemmer. Det er nok også årsagen til at jeg ikke får en historie med så meget kvindeligt ryggrad, for det var der måske nok ikke så meget af på det tidspunkt i historien.

Dette var første bind i en serie som følger familie Mitford og det bliver spændende at se hvor Jessica Fellowes tager os hen i de næste bind.


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig