onsdag den 24. juli 2019

Brunch


Brunch
Til fester og hyggelige dage
Forfattere: Agnete og Poul Wulff
Genre: Kogebog
Målgruppe: Alle
Udgiver: Politikens forlag

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret


Alle kender en traditionel brunch med røræg og bacon, men med opskrifterne i denne bog er det let at være lidt mere kreativ med brunchbuffeten, uden at det bliver spor besværligt. Agnete og Poul Wulff har samlet de bedste opskrifter fra den legendariske brunch på deres restauranter Wulff & Konstali, hvor alle retter bliver serveret i små skåle efter filosofien ”lidt men godt”. På den måde kan gæsterne nå at smage flere forskellige ting, og man undgår madspildet fra de store overfyldte brunchtallerkener med mad, som man egentlig ikke har lyst til. De små skålserveringer med lette og farverige portioner er ovenikøbet også både smukke og appetitlige.


Det her er på mange måder den ultimative brunch bog - den kommer i hvert fald rundt i alle spektre af hvad man forbinder med en brunch og mere til. Der er et kapitel med brød og kager, et med grønt, et med kød, et med grød og skyer, et med sødt og et med drikkevarer.

Dertil er bogen så smart indrettet at man hurtigt kan få et overblik over hvilke retter, der er vegetariske, veganske, laktosefrie eller glutenfrie. Så der er virkelig taget højde for alle - og særligt de fire kategorier findes der efterhånden mange af, så det er meget godt tænkt.
Som sædvanlig prøvede jeg en tre opskrifter og det gik over al forventning. Det blev til en lækker laksemousse som var nem at lave, en mandelrelish der var helt vild lækker til den eneste ost jeg næsten spiser: grøn pesto ost. Og til sidst en dessert med æbler, dadler, mandler og skyer der sendte glade tanker til min mors gammeldags æblekage.

Opskrifterne er nemme at gå til og som alle andre opskrifter i bogen så tog det sig ret lækkert ud på sådan et brunch bord. Når man spiser brunch spiser man jo også gerne lidt med øjnene.

Aller bagerst i bogen er der en lille guide til hvordan man kan sammensætte brunch til veganeren, til vegataren, til den glutenfri, til den laktosefri og til kødelskeren. Der er mellem 5 til 7 retter i hver menu, som fungere godt som en slags inspirationsstart og så kan man jo vælge til og fra i resten af bogen som man lyster.

Så alt i alt, en virkelig flot bog om brunch som helt sikkert vil gælde enhver der elsker brunch og at stå i køkkenet. Og hvem elsker ikke brunch? Der findes næsten ikke et mere rummeligt måltid end brunch, hvor man både kan tage sine morgenmads og frokostfavoritter med ind under. Og bogen har virkelig noget for enhver smag.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig