fredag den 6. september 2019

Nevernight


Nevernight

Forfatter:
Jay Kristoff
Serie: The Nevernight Chronicle #1
Genre: Fantasy
Målgruppe: Unge og voksne

Bogen fås endnu ikke på dansk 

Tak til plusbog.dk for anmeldereksemplaret


Mia Corvere is only ten years old when she is given her first lesson in death. Destined to destroy empires, the child raised in shadows made a promise on the day she lost everything: to avenge herself on those that shattered her world. But the chance to strike against such powerful enemies will be fleeting, and Mia must become a weapon without equal. Before she seeks vengeance, she must seek training among the infamous assassins of the Red Church of Itreya. Inside the Church's halls, Mia must prove herself against the deadliest of opponents and survive the tutelage of murderers, liars and daemons at the heart of a murder cult.


Jeg har længe gerne villet læse Nevernight serien, for den har om nogen fået utrolig meget ros. Og hypede fantasybøger plejer at være lige min ting. Nu hvor bind 3 lige er udkommet, så var det ved at være tid, tænkte jeg. Men jeg vidst ikke helt hvad jeg gik ind til og blev først meget overrasket, for starten var slet ikke som jeg havde forventet.

Det skyldes især de første par kapitler, for bogen startede faktisk med at gå mig lidt på. Sproget primært. Jeg synes det hele virkede unødvendig kringlet men ret hurtigt blev alt det glemt og jeg blev opslugt af historien OG sproget. Jeg har efterfølgende fundet ud af, ved at læse andres anmeldelser, at det faktisk er en generel ting der sker for rigtig mange læsere. Det virker også til at nogen stykker slet ikke kommer igennem de første par kapitler, og dropper bogen før de kommer rigtig i gang, hvilket er super synd for de aner ikke hvad de kommer til at gå glip af.

For åhhh... hvor er den her bog bare fantastisk. Jeg endte med at knuselske den og kan kun rose den til skyerne. Hold da op. Jeg elsker kostskole assassins delen, jeg elsker skyggekatten, jeg elsker kærlighedshistorien. Og forfatteren tager muligvis dit hjerte som gidsel under hele læsningen.

Hovedpersonen Mia Corvere er bad ass på den gode måde. Jeg elsker, at hun er så selvstændig og så anderledes end mange andre hovedpersoner. Hun er sej og sarkastisk men samtidig utrolig menneskelig. Hun er på alle måder den type heltinde jeg elsker at læse om. En der tager sagerne i egen hånd og måske brænder fingrene på det, men fortsætter alligevel.

Som den boggrafiker jeg er, så skal jeg da også lige nævne designet - for prøv lige at se det smukke kort og detaljerne i forsideillustrationen.

Bogen er meget ulig noget jeg har læst før, og samtidig er det som om der er velkendte og elskede elementer alle vegne. Den er en skøn blanding mellem mørke og lyse øjeblikke, hvor sidstnævnte især bringes frem gennem humoren. Og bedst af alt så er de dybe rødder ned i fantasygenren som gør hele historien dyb, interessant og mystisk.
 

SHARE:

1 kommentar

  1. Fedt! Fedt fedt fedt - jeg må altså snart få læst den bog :)


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig