fredag den 7. februar 2020

CirceCirce

Forfatter: Madeline Miller
Enkeltstående bind
Genre: Græsk mytologi - genfortælling
Målgruppe: Voksne


Bogen fås nu på dansk under titlen 'Kirke'

In the house of Helios, god of the sun and mightiest of the Titans, a daughter is born. But Circe is a strange child—not powerful, like her father, nor viciously alluring like her mother. Turning to the world of mortals for companionship, she discovers that she does possess power—the power of witchcraft, which can transform rivals into monsters and menace the gods themselves.


Den her bog er blevet en ny favorit. For den er overdådig smuk. Udenpå ja, og under smudsomslaget især, men der hvor den er aller smukkest er i måden historien er fortalt. I beskrivelserne. Jeg elsker at være tilstede der mellem siderne - at se ud over det samme ocean som Circe, og opleve de ting hun oplever. For det er sådan det føles. Helt ind til benene. Og det er så smukt. Så tryllebindende. 

Jeg er selvfølgelig altid fan af en græsk mytologi genfortælling, men det er virkelig som om Madeline Miller har opnået nye højder her med Circe, i hvert fald i forhold til den eneste anden bog jeg har læst fra hendes hånd, 'The Song of Achilles'.

Genfortællingen er utrolig godt udført og samtidig utrolig unik. Det er en fortælling om feminisme og om at finde sig selv. Historien er karakterdreven gennem Circe som igennem bogen føles mere menneskelig end din nabo. Madeline Miller har virkelig skruet hende godt sammen, for selv når Circe er usympatisk så er hun sympatisk og man kan ikke lade være med at føle med hende. 

Ja, det er virkelig en storslået historie. På så mange måder. Et mesterværk. Jeg er stor fan.SHARE:

Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig