onsdag den 18. marts 2020

SmørrebrødSmørrebrød
70 smørrebrødsideer til morgen, middag og aften

Forfatter: Trine Hahnemann
Genre: Kogebog
Udgiver: Gyldendal

Tak til Bog og ide for anmeldereksemplaret/ ikkebetalt-reklame


70 opskrifter på rugbrødsmadder og smørrebrød, samt et kapitel med grundopskrifter, hvor du finder opskrifter til rugbrød, pålæg, surt, mayonnaiser m.m. Ideer til morgenmad, madpakker og aftensmåltider året rundt samt til, hvordan rester sammen med forskelligt enkelt tilbehør kan blive til velsmagende og indbydende pålæg.

Smørrebrød bogen her var oprindeligt en engelsk kogebog som danske Trine Hahnemann siden har fået udgivet på dansk. Der findes nok ikke nogen madtradition der er større og mere dansk end 'Smørrebrød'. Og det er virkelig også lækkert spise, for man kan vitterligt få noget for enhver smag. 

Det gør sig også gældende i Trine Hahnemanns 'Smørrebrød' kogebog, som har et meget bredt spektre af smørrebrød. Der er de klassiske, der er dessert smørrebrød og så er der dem er lavet med henblik på, at undgå madspild. Der er fokus på, at tingene laves fra bunden - blandt andet er der opskrifter på brød og på hvordan man laver sin egen remolade mv. Man kommer helt sikkert til at spise med øjnene - der er nemlig en kæmpe lækkerhedsfaktor over billederne. 

Selvom der er mange forskellige typer smørrebrød, så har de alle rod i kendte danske råvarer og de enkelte og let at lave. Det er klassisk smørrebrød og ikke alternative versioner som man måske kender det fra Aamann's.

Jeg prøvede et par utraditionelle opskrifter uden kød og det var meget vellykket og lækkert. Der er masser af mere inspiration at hente og jeg glæder mig til at prøve nogle af de mere hjemmelavede opskrifter, når der igen er mulighed for at få fat i grønne tomater.

Heldigvis mangler Danmark ikke rugbrød og hvorfor ikke gøre den daglige rugbrød lidt mere festlig i en periode, hvor de fleste af os er isoleret derhjemme.
SHARE:

Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig